Siirry sisältöön

Musiikki näyttämöteoksessa

Kustannettu musiikki

Jos musiikkisi on kustannettua, kustannussopimuksessasi määritellään myös näyttämöteoksissa käytettävään musiikkiin liittyvät asiat. Useimmiten kustantajasi edustaa sinua ainakin kaikissa suurten oikeuksien teoksissa eli näyttämölle tilatun musiikin osalta, joka on automaattisesti itsehallinnoitua.   Kustantaja edustaa myös nk. liitemusiikkia, eli olemassa olevia teoksiasi, kun tietty näyttämöteoksessa käytettävän musiikin määrään ja käyttötapaan liittyvä kriteeristö täyttyy. Tutustu kustantajien laatimaan kriteeristöön>>

Kustantamaton eli ns. manus-musiikki

Jos sinulla ei ole kustantajaa, vaan olet ns. manus-tekijä, Teosto hallinnoi musiikkisi käyttöä myös näyttämöteoksissa. Teoston näyttämömusiikin lisensointia koskevan luvan käyttöehdot ja hinnaston löydät nettisivuiltamme Hanki lupa -osiosta>>

Halutessasi voit ottaa teoksesi itsehallinnointiin näyttämöteosten osalta, kun ilmoitat siitä meille. Itsehallinnointi koskee kaikkia teoksiasi.

Itsehallinnoinnista sopiminen

Jos teoksillasi on myös muita tekijöitä eli oikeudenomistajia, voit ottaa teoksesi itsehallinnointiin vain, jos teosten kaikki säveltäjät ja sanoittajat suostuvat siihen ja hyväksyvät sen.  

Kun itsehallinnoit teoksiasi näyttämömusiikin osalta

  • Vastaat itse näyttämöteosten tuottajien kyselyihin
  • Neuvottelet musiikkisi käytön ehdoista ja hinnasta näyttämöteoksen tuottajan kanssa
  • Pyydät musiikin käyttötiedot
  • Laskutat musiikin käytön
  • Hoidat mahdolliset korvausten perintätoimet
  • Hoidat mahdolliset erimielisyydet musiikin käyttäjän kanssa neuvottelemalla tai tuomioistuimessa.

Teosto ei kerää ja tilitä sinulle korvauksia musiikkisi käytöstä näyttämöteoksessa, jos otat teoksesi itsehallinnointiin.

Miten teokset otetaan itsehallinnointiin?

Täytä alla oleva lomake hyvissä ajoin ennen kuin haluat itsehallinnoinnin alkavan. Huomioi, että itsehallinnointi koskee näyttämöteosten osalta kaikkia teoksiasi, ei vain tiettyjä teoksia.

Lomake: Manus-tekijän ilmoitus näyttämömusiikin itsehallinnoinnista

Kysymyksiä ja vastauksia itsehallinnoinnista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!