Siirry sisältöön

Teoksen irrottaminen kokonaan Teoston hallinnoinnista

Voit halutessasi irrottaa Teoston hallinnoinnista yhden tai useamman teoksesi kokonaan. Teoksen irrottaminen kokonaan koskee kaikkia oikeuksia: esitys-, tallennus- ja synkronointioikeuksia.

Irrottamisesta sopiminen

Mahdollisuus irrottaa teos kokonaan koskee ainoastaan Teoston asiakkaana olevia säveltäjiä, sanoittajia ja kustantajia.  Teosta ei voi irrottaa kokonaan, jos joku tai jotkut sen oikeudenomistajista ovat muihin tekijänoikeusjärjestöihin kuuluvia tekijöitä tai kustantajia, joiden asiakassopimus ei mahdollista yksittäisen teoksen irrottamista järjestön hallinnoinnista.

Jos teoksellasi on muita tekijöitä tai kustantajia eli oikeudenomistajia, heidän kaikkien on annettava suostumuksensa teoksen irrottamiseen. Et siis voi irrottaa teoksen oikeuksia vain omalta osaltasi.

Kun irrotat teoksen Teoston hallinnoinnista, Teosto/NCB ei enää myönnä lupia teoksen käyttöön eikä kerää ja tilitä sinulle korvauksia teoksen käytöstä Suomessa tai ulkomailla.

Miten irrottaminen tehdään?

Huomioithan, että et voi irrottaa teoksia, jos Teostolla on saatavia sinulta – esimerkiksi tilitysennakoita, joita ei vielä ole kokonaan vähennetty tilityksistäsi.

Jos haluat irrottaa teoksen kokonaan Teoston hallinnoinnista, sinun täytyy ilmoittaa sen irrottamisesta verkkopalvelussamme Teokset-sivun Itsehallinnointi-välilehdellä. Jos teoksella on muita tekijöitä tai kustantajia, heidän kaikkien on vahvistettava, että he ovat antaneet suostumuksensa teoksen irrottamiseen. Irrottaminen tulee voimaan 30 vuorokauden kuluttua siitä, kun kaikki teoksen oikeudenomistajat ovat vahvistaneet irrottamisen. Teoksen irrottaminen on voimassa toistaiseksi.

Yhdellä ilmoituksella voi irrottaa vain yhden teoksen. Jos haluat irrottaa useamman teoksen, tee niistä jokaisesta oma ilmoitus. Oma ilmoitus tulee tehdä sekä alkuperäisen teoksen osalta että teoksen jokaisesta mahdollisesta versiosta, jonka haluat irrottaa.

Irrotetun teoksen luovuttaminen (takaisin) Teoston hallinnointiin

Jos haluat palauttaa hallinnointiimme aiemmin irrottamasi teoksen tai luovuttaa Teoston hallinnointiin teoksia, jotka eivät ole aiemmin olleet hallinnoinnissamme, ole yhteydessä asiakaspalveluumme >>

Myös palauttaminen edellyttää teoksen kaikkien säveltäjien, sanoittajien ja kustantajien suostumusta ja kirjallisen vahvistuksen toimittamista Teostoon. Teoksen luovutus Teostolle tulee voimaan heti, kun olemme rekisteröineet ilmoituksesi.

Katso myös: Kysymyksiä ja vastauksia itsehallinnoinnista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!