Siirry sisältöön

Teoksen irrottaminen kokonaan Teoston hallinnoinnista

Teoksen oikeudenomistaja (säveltäjä, sanoittaja, kustantaja) voi halutessaan siirtää teoksen kokonaan Teostolta omaan hallintaansa. Tällöin oikeudenomistaja sopii ja laskuttaa itse teoksen käyttökorvauksen musiikkia käyttävän tahon kanssa.

Irrottaminen koskee teoksen esitys-, tallennus- ja synkronointioikeuksia.

Teoksen irrottamisen ehdot:

  • Teoksen voi siirtää itsehallinnointiin vain, jos kaikki teoksen säveltäjät, sanoittajat ja kustantajat suostuvat siihen. Kaikkien teoksen oikeudenomistajien (säveltäjät, sanoittajat, kustantajat) tulee antaa kirjallinen suostumus teoksen irrottamisesta. 
  • Itsehallinnointimahdollisuus koskee ainoastaan Teoston asiakkaana olevia oikeudenomistajia. Itsehallinnointiin ei voi siirtää sellaisia teoksia, joiden oikeudenomistajiin kuuluu muihin tekijänoikeusjärjestöihin kuuluvia tekijöitä tai kustantajia, jos näiden tekijänoikeusjärjestöjen asiakassopimus ei mahdollista yksittäisen teoksen irrottamisen järjestön hallinnoinnista.
  • Itsehallinnointia koskeva ilmoitus tulee tehdä erikseen alkuperäisen teoksen osalta ja erikseen teoksen kaikista versioista, jotka halutaan irrottaa itsehallinnointiin.
  • Se, että teoksesta ei ole tehty teosilmoitusta Teostolle, ei vielä tarkoita, että teos on Teoston mandaatin ulkopuolella.

Hoida itsehallinnointi verkkopalvelussa

Teoksen irrottamisesta tehdään ilmoitus Teoston asiointipalvelussa. Ilmoittaminen tulee tehdä viimeistään 30 päivää ennen haluttua itsehallinnoinnin alkamispäivää. 

Teoksen itsehallinnointi on voimassa toistaiseksi. Teoksen voi palauttaa takaisin Teoston hallinnointiin. Palauttaminen edellyttää teoksen kaikkien säveltäjien, sanoittajien ja kustantajien suostumusta ja kirjallisen vahvistuksen toimittamista Teostoon. Jos haluat palauttaa irrottamasi teoksen Teostoon, ole yhteydessä asiakaspalveluumme: puh. 010 808 118, omateosto@teosto.fi

Kun teos on siirretty itsehallinnointiin, Teosto tai NCB eivät lisensoi irrotettua teosta tai kerää tai tilitä kyseisen teoksen osalta mitään korvauksia teoksen oikeudenomistajille Suomesta tai ulkomailta.

Lue lisää:

Kysymyksiä ja vastauksia itsehallinnoinnista
Tietoa Teoston asiakassopimuksesta

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!