Skip to content

Teostopriset gick till Folk av Jesse Markin och Totte Rautiainen

04.05.2020

Teostopriset år 2020 gick på juryns enhälliga beslut till kompositionerna och texterna på skivan FOLK av Jesse Markin och Totte Rautiainen.

Beslut om tilldelningen av priset fattade en jury som bestod av fem personer. Valet gjordes bland sju verk och helheter av verk som en separat förberedande jury valt ut.

Juryns ordförande av skapande direktör Ville Vilén från Yle, och som medlemmar verkade dirigent Dalia Stasevka samt skaparna av de verk som fick Teostopriset i fjol, kompositör Sebastian Hilli och musikskaparna Stina Koistinen och Nicolas ”Leissi” Rehn. Eftersom Nicolas ”Leissi” Rehn gjort arrangemang till skivan FOLK, var han jävig och deltog inte i juryns diskussion som gällde skivan FOLK.   

”Vi tackar den förberedande juryn för det mångsidiga valet av kandidater som representerade mycket varierande stilar. Efter en period av intensivt lyssnande var juryn dock helt enig om det vinnande verket: FOLK, som består av fantastiska enskilda stycken är en helgjuten och genomtänkt helhet som är hänförande”, konstaterar rådet.

Teostopriset, som delats ut sedan 2003, är ett av de största konstpriserna i Norden. Då priset går till ett enda verk, är prissumman 25 000 euro.

Juryn karaktäriserar den prisbelönta skivan FOLK på följande sätt: 

De utmärkta styckena som behandlar temana med skarp blick kombinerar olika impulser och stilar på ett fint sätt. En skickligt genomförd, högklassig och balanserad helhet som bär från början till slut och är beredd på vad som helst.

Vid sidan av det vinnande verket ville juryn också lyfta fram helheten To Sappho av Signe. Juryn ansåg att det originella och insiktsfulla verket förtjänade ett hedersomnämnande.   

Lyssna FOLK på Spotify

Teostopriset

Genom Teostopriset vill vi lyfta fram djärv, innovativ och originell finländsk musik.

Läs mera
Share on social media
KAKOR PÅ TEOSTOS WEBBPLATS

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator eller annan enhet och som sparar information om ditt besök på webbplatsen. Med hjälp av kakorna förbättrar Teosto användbarheten av sina tjänster.

Uppgifter som samlats in genom kakor kopplas som utgångspunkt inte ihop med en identifierbar persons personuppgifter, men vissa uppgifter som samlats in genom kakor kan indirekt kopplas till en identifierbar persons personuppgifter.

Läs mer i vår dataskyddsbeskrivning och vår beskrivning över kakor (på finska).

KATEGORIER AV KAKOR
Nödvändiga kakor

Dessa kakor är nödvändiga för att säkerställa tillgängligheten av vår webbplats. De laddar t.ex. en del av vår webbplats funktioner på förhand för att försnabba laddningen av webbplatsen. Nödvändiga kakor används även för att fastställa och komma ihåg de inställningar du valt. Du kan förbjuda användningen av nödvändiga kakor i dina webbläsarinställningar, men observera att alla funktioner på och delar av webbplatsen inte nödvändigtvis fungerar korrekt efter det.

Läs mer om kakor (på finska)

Kakor för analytik

Vi använder kakor för analytik för att utveckla funktionen av vår webbplats. Med hjälp av kakor för analytik samlar vi t.ex. uppgifter om hur användare använder vår webbplats och hur de navigerar mellan webbplatsens olika flikar. Uppgifterna används huvudsakligen i anonym form.

För mer information: dataskyddsbeskrivning och beskrivning över kakor (på finska)

Funktionella kakor

Med hjälp av funktionella kakor kan vi erbjuda olika funktioner på vår webbplats, t.ex. spellistor och en chattfunktion i realtid. Om du förbjuder användningen av funktionella kakor fungerar inte en del eller alla av dessa funktioner korrekt.

Läs mer om kakor (på finska)

Marknadsföringskakor

Marknadsföringskakor hjälper oss skräddarsy vår marknadsföring och erbjuda användarna av vår webbplats mer riktade tjänster i framtiden. Med hjälp av marknadsföringskakorna samlar vi t.ex. uppgifter om användarens beteende och preferenser på vår webbplats.

Läs mer om kakor (på finska)