Skip to content

Upphovsrätten inget hinder för att se utländska kanaler

17.12.2020

Kopiosto och Teosto erbjuder nödvändiga upphovsrättslicenser för distribution av utländska TV-kanaler i kabel- och IPTV-nätverk. Upphovsrätten eller ingående av avtal om upphovsrätt utgör inget hinder för att visa utländska kanaler för konsumenterna: vi erbjuder alla operatörer samma upphovsrättslicens. Vissa distributörer har redan avtal med oss.

I allmänheten har ett påstående spridits att distributionen av utländska TV-kanaler i kabel- och IPTV-nätverk hotar avbrytas efter årsskiftet på grund av Kopiostos och Teostos verksamhet. Detta påstående är inte sant. Upphovsrättsorganisationerna Kopiosto och Teosto representerar upphovsmännen till TV-programmen, så vårt mål är inte att förhindra distribution av kanaler. Tvärtom ligger distributionen av kanalerna också i de upphovsmäns intresse som vi representerar, så länge de får de ersättningarna som tillhör dem för användningen av deras verk.

Kopiosto fungerar som huvudförhandlare på upphovsrättsorganisationernas vägnar. Samma priskriterier gäller för operatörer i olika distributionsnät. 

Läs mer på Kopiostos webbplats

Share on social media
KAKOR PÅ TEOSTOS WEBBPLATS

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator eller annan enhet och som sparar information om ditt besök på webbplatsen. Med hjälp av kakorna förbättrar Teosto användbarheten av sina tjänster.

Uppgifter som samlats in genom kakor kopplas som utgångspunkt inte ihop med en identifierbar persons personuppgifter, men vissa uppgifter som samlats in genom kakor kan indirekt kopplas till en identifierbar persons personuppgifter.

Läs mer i vår dataskyddsbeskrivning och vår beskrivning över kakor (på finska).

KATEGORIER AV KAKOR
Nödvändiga kakor

Dessa kakor är nödvändiga för att säkerställa tillgängligheten av vår webbplats. De laddar t.ex. en del av vår webbplats funktioner på förhand för att försnabba laddningen av webbplatsen. Nödvändiga kakor används även för att fastställa och komma ihåg de inställningar du valt. Du kan förbjuda användningen av nödvändiga kakor i dina webbläsarinställningar, men observera att alla funktioner på och delar av webbplatsen inte nödvändigtvis fungerar korrekt efter det.

Läs mer om kakor (på finska)

Kakor för analytik

Vi använder kakor för analytik för att utveckla funktionen av vår webbplats. Med hjälp av kakor för analytik samlar vi t.ex. uppgifter om hur användare använder vår webbplats och hur de navigerar mellan webbplatsens olika flikar. Uppgifterna används huvudsakligen i anonym form.

För mer information: dataskyddsbeskrivning och beskrivning över kakor (på finska)

Funktionella kakor

Med hjälp av funktionella kakor kan vi erbjuda olika funktioner på vår webbplats, t.ex. spellistor och en chattfunktion i realtid. Om du förbjuder användningen av funktionella kakor fungerar inte en del eller alla av dessa funktioner korrekt.

Läs mer om kakor (på finska)

Marknadsföringskakor

Marknadsföringskakor hjälper oss skräddarsy vår marknadsföring och erbjuda användarna av vår webbplats mer riktade tjänster i framtiden. Med hjälp av marknadsföringskakorna samlar vi t.ex. uppgifter om användarens beteende och preferenser på vår webbplats.

Läs mer om kakor (på finska)