Siirry sisältöön

Kolme pohjoismaista tekijänoikeusjärjestöä yhdistää voimansa

28.01.2012

Pohjoismaiset tekijänoikeusjärjestöt Koda, Tono ja Teosto ovat päättäneet kehittää yhdessä IT-palveluitaan ja tukitoimintojaan. Järjestöjen tavoitteena on vastata oikeudenomistajiensa eli säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien asiakastarpeisiin entistä tehokkaammin ja pienemmillä kustannuksilla.

Tanskalainen Koda ja norjalainen Tono ovat kehittäneet yhteistä IT-järjestelmää jo vuodesta 2008 lähtien. Nyt Suomen Teosto on ilmoittanut lähtevänsä mukaan hankkeeseen. Yhdessä nämä kolme järjestöä ryhtyvät laajentamaan yhteisten tukitoimintojen kehittämistä koskevia suunnitelmiaan. Pyrkimyksenä on myös toteuttaa suunnitelmat aiottua nopeammin.

”Pyrimme parantamaan palveluitamme, ja tavoitteenamme on olla luonnollinen ja kiinnostava kumppani kaikille suomalaisille oikeudenomistajille myös tulevaisuudessa. Tähän tarvitaan nykyaikaiset IT-järjestelmät, jotka vastaavat Teoston jäsenten ja asiakkaiden tarpeisiin”, Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä sanoo. ”Yhteistyö Tonon ja Kodan kanssa on luonnollinen ratkaisu, ja se auttaa meitä tarjoamaan mahdollisimman hyvää palvelua vastedeskin.”

Järjestöjen tavoitteena on kehittää yhdessä tilitykseen ja oikeudenomistajapalveluihin käytettäviä järjestelmiä sekä muita IT-järjestelmiä.
”Näin saamme enemmän vastinetta rahoillemme”, Kodan toimitusjohtaja Anders Lassen sanoo. ”Yhteistyö muiden samanhenkisten sisarjärjestöjen kanssa on järkeenkäypää. Se tuo kustannussäästöjä ja auttaa meitä pitämään järjestelmämme nykyaikaisina, vaikka maailma muuttuu nopeasti.”
 

Järjestöjen on tarkoitus allekirjoittaa esisopimus muutaman kuukauden kuluessa.

”Me Tonossa uskomme, että kansallisilla tekijänoikeusjärjestöillä on tulevina vuosina tärkeä rooli. Tunnemme paikalliset markkinat ja voimme taata, että oikeudenomistajat saavat parasta palvelua. Meidän täytyy kyetä tähän kuitenkin kilpailukykyisin kustannuksin. Ainoa ratkaisu on yhdistää voimat muiden sellaisten järjestöjen kanssa, joilla on samanlaiset tavoitteet ja yhteiset arvot”, Tonon toimitusjohtaja Cato Strøm toteaa.

Lisätietoja:
Koda
Nicolaj Hyltén-Cavallius
Head of Communications
nhc@koda.dk
Puh: +45 2227 7921

Tono
Jan Richard Kjelstrup
Director of Communications
jrk@tono.no
Puh: +47 99 24 86 87

Teosto
Tomi Korhonen
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
tomi.korhonen@teosto.fi
Puh: +358 50 449 9575

Jaa somessa