Siirry sisältöön

Saksalainen NK Digital Solutions ostaa enemmistön Teoston startup-yrityksestä Mind Your Rightsista

30.08.2019

Saksalainen NK Digital Solutions GmbH osti Mind Your Rights -yhtiön enemmistön.
Sopimuksen allekirjoittivat toimitusjohtajat Robin Parr (NK Digital Solutions), Risto Salminen (Teosto), Roope Pajasmaa (Mind Your Rights) ja Florian Wanner (Kite Consulting).

Saksalainen It-yhtiö NK Digital Solutions GmbH ostaa enemmistöosuuden suomalaisesta Mind Your Rights Oy:stä. Mind Your Rights on suomalaisen tekijänoikeusjärjestö Teoston omistama yritys, joka on kehittänyt globaalin livemusiikin tietojenkeruuseen keskittyvän alustan. Uusi omistaja tuo suomalaiselle musiikkialan startupille laajemmat mahdollisuudet kehitystyöhön ja palvelun levitykseen globaalisti.

Mind Your Rights on vuodesta 2017 lähtien kehittänyt globaalia teknologia-alustaa Concertifyta, jolla livemusiikkiin liittyviä tietoja pystytään keräämään aiempaa nopeammin ja sujuvammin. Palvelu tuo hyötyjä livetapahtumien järjestäjille sujuvampana raportointina sekä musiikintekijöille nopeampana tekijänoikeuskorvausten tilityksenä. Samalla alustalla voidaan hoitaa livemusiikin tiedonkeruu kaikkialla maailmassa.

Yrityskaupan myötä NK Digital Solutions omistaa 51,35 % Mind Your Rightsista. Säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikkikustantajia edustava Teosto jää yrityksen vähemmistöomistajaksi 48,65 %:n omistusosuudella. Kauppahintaa ei julkisteta.

“Kauppa toteuttaa Teoston strategiaa, jossa pyrimme toisaalta tuottamaan asiakkaitamme hyödyttäviä joustavia palveluita ja toisaalta järjestelemme kumppanuuksiamme uudelleen. Järjestely vahvistaa Mind Your Rightsin rahoitusasemaa ja turvaa siten paremmat edellytykset Concertify-alustan kehitykselle kansainväliseksi oikeuksien digitaalisen hallinnan alustaksi ”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

NK Digital Solutions on yritysryhmä, joka keskittyy erityisesti alustatalouden digitaalisiin ratkaisuihin. Mind Your Rights on tehnyt kehitystyötä yhdessä NK Digital Solutionsin kanssa jo runsaan vuoden. Uusi omistaja ja sen toimijat tuntevat alustan hyvin ja tunnistavat sen kansainväliset mahdollisuudet.

“Concertify –palvelu on ainutlaatuinen ja näemme sille ison potentiaalin kasvaa globaaliksi alustaksi. Teosto on arvostettu musiikkialan toimija ja odotamme innolla yhteistyötä tämän innovatiivisen palvelun puitteissa. Tulemme panostamaan voimakkaasti alustan kehitykseen ja myös ulkoisen rahoituksen hankintaan, kertoo NK Digital Solutionsin Robin Parr.

NK Digital Solutionsin omistajilla on kattava kokemus alustataloudesta, mikä auttaa suomalaista yhtiötä eteenpäin palvelun skaalaamisessa. Concetify-alustan kehitystyö aloitettiin Teostossa, mutta toiminta yhtiöitettiin vuonna 2017.

“Viimeiset kaksi vuotta kehittämämme alusta on saanut tunnettuutta ja merkittäviä asiakkuuksia. Alustaa on jo pilotoitu megakonserttien käsittelyssä ja käyttäjäorganisaatioita on jo toistakymmentä. Nyt toteutunut kauppa turvaa kehitysresurssimme tästä eteenpäin, mikä hyödyttää ennen kaikkea keikkailevia musiikintekijöitä, sanoo Mind Your Rights -yhtiön toimitusjohtaja Roope Pajasmaa.

Lisätietoja:

www.mindyourrights.fi
Toimitusjohtaja Risto Salminen, Teosto, puh. 09 6810 1222, risto.salminen(at)teosto.fi
Toimitusjohtaja Roope Pajasmaa, Mind Your Rights, puh. 050 3658 351, roope.pajasmaa(at)mindyourrights.fi
Toimitusjohtaja Robin Parr, NK Digital Solutions, puh. +49 172 894 8583, robin.parr(at)neosit.com

Jaa somessa