Siirry sisältöön

Teosto Open API päivitettiin – nyt saatavilla vuoden 2015 data

14.11.2016

Teosto päivitti sovelluskehittäjien käyttöön tarkoitetun livemusiikkidatan, joka on Suomen suurin ja kattavin tietokanta elävän musiikin tapahtumista. Tietokannasta löytyvät nyt kaikki Teostolle ilmoitetut, Suomessa vuonna 2014 ja 2015 järjestetyt keikat festareista ja konserteista pienempiin tilaisuuksiin: esitysten ajankohdat ja paikkatiedot, esiintyjät, esitetyt biisit sekä biisien tekijätiedot. Livedataan pääsee Teosto Open API -rajapinnan kautta osoitteessa http://api.teosto.fi

Datan avaamisen tavoitteena avoimuuden edistäminen musiikkialalla

Avaamalla keräämäänsä dataa Teosto haluaa toimia edelläkävijänä ja esimerkin näyttäjänä musiikki- ja tekijänoikeusalalla avoimen tiedon hyödyntämisessä. Avoin rajapinta Teoston tietokantaan antaa kehittäjille mahdollisuuden rikastaa elävän musiikin dataa ja hahmotella sille uusia, innovatiivisia käyttömahdollisuuksia. Tavoitteena on, että livedatan rikastaminen yhteistyössä kehittäjien kanssa johtaisi uusiin sovelluksiin ja palveluihin, jotka hyödyttäisivät musiikin tekijöitä, artisteja ja kuluttajia.

Jo toteutettuja esimerkkejä Teoston livedatan rikastamisesta ovat muun muassa http://arcticsounds.fi/, nettiapplikaatio, jonka avulla voi tarkastella esimerkiksi eri keikkapaikkojen sijainteja ja musiikkiprofiileita samoin kuin artistien musiikkityyliä ja keikkamääriä sekä http://www.keikkahistoria.fi/ -sivusto, jolla voi tutkia missä kaikkialla oma lempiartisti on keikkaillut.

Teosto livedata mukana EU Hackathon -tapahtumassa Brysselissä

Teosto on mukana datan tarjoajana kuudetta kertaa Brysselissä järjestettävässä EU Hackathon -tapahtumassa 15. -16.11 (http://2016.euhackathon.eu). Hackathonin teema on tänä vuonna Visualising copyright evidence to inform the policy debate, ja sen tavoitteena on dataa ja akateemista tutkimusta yhdistämällä tuottaa visualisointien avulla selkeämpää tietoa keskusteluun tekijänoikeudesta.

Teosto APIn ja Teoston livedatan lisäksi musiikkialaan liittyvää dataa tapahtumaan tarjoavat useat muut eurooppalaiset ja amerikkalaiset musiikkialan järjestöt ja toimijat. Tapahtumaan osallistuu kehittäjiä ympäri maailmaa. EU Hackathonia emännöivät europarlamentaarikot Miapetra Kumpula-Natri (Suomi), Kaja Kallas (Viro), Anneleen Van Bossuyt (Belgia) ja Therese Comodini Cachia (Malta) ja sitä sponsoroivat Google, Facebook ja Mozilla.

Teosto ensimmäistä kertaa järjestettävän Slush Musicin pääyhteistyökumppani

Euroopan johtava kasvuyritystapahtuma Slush järjestää tänä syksynä ensimmäistä kertaa musiikkia, teknologiaa ja yrittäjyyttä yhdistävän sisartapahtuman Slush Musicin. Slush Music kokoaa 30. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalle 1 500 osallistujaa kiihdyttämään miljardien arvoisen toimialan kehittymistä. Torstaina 1.12. Slush Music sulautuu Messukeskuksen päätapahtumaan.

Teosto on mukana kahdessa Slush Musicin ohjelmasisällössä. Nelonen Median kanssa yhdessä toteutettavassa puheenvuorossa The Fight for the Share of Ear Nelonen Median radioiden sisältöjohtaja Johannes Saukko käsittelee on demand -palveluiden roolia radion tulevaisuudessa. Musiikkisisältöjen lisensointia radion online-palveluihin kommentoi Teoston Markus Kaarto (Head of Music Licensing).

Lisäksi Teoston Turo Pekari (Senior Advisor, Innovation and Discovery) on mukana Allen Bargfreden vetämässä Blockchain – Music and Next Steps -keskustelussa blockchain-teknologian musiikkialalle tarjoamista uusista mahdollisuuksista.

Teosto on Slush Musicin pääyhteistyökumppani.

Lisätietoja:
Turo Pekari, Senior Advisor, Innovation and Discovery
turo.pekari@teosto.fi

Susanna Perämaa, markkinointipäällikkö
susanna.peramaa@teosto.fi

Jaa somessa