Siirry sisältöön

Teosto tuo musiikkialan ja startupit yhteen

07.11.2013

Teoston järjestämässä Start The Music! -seminaarissa pohditaan musiikkialan kasvuyritysten tulevaisuutta sijoittajien, musiikkialan edustajien ja startupien voimin. Tapahtumassa puhuvat Karim Fanous (MusicAlly), Tero Ojanperä (Vision+) ja Jiri Koivuniemi (Finnish Music Startups).

Helsingissä 7.11. järjestettävä Teoston Start The Music! -seminaari pureutuu musiikkialan kasvuyrityksiin ja niiden tulevaisuuteen. Tapahtumassa ovat edustettuina musiikkiala, sijoittajat sekä alan startup-yritykset.

”Halusimme tuoda musiikkialan, sijoittajat ja startupit yhteen, sillä näiden tahojen yhteistyö on tärkeää musiikkialan kasvuyritysten toiminnan kannalta. Seminaarin tarkoituksena on löytää yhdessä ratkaisuja kasvuyritysten nykyisen toiminnan helpottamiseksi, mutta myös suunnata katse tulevaisuuteen”, Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Korhonen toteaa.

Päivän aikana järjestetään muun muassa keskustelutilaisuus, jossa etsitään käytännöllisiä ratkaisuja yritysten kasvun edistämiseksi. Keskusteluun ottavat osaa Tero Ojanperä (Vision+), Paavo Bäckman (Mobile Backstage), Rami Korhonen (Playmysong), Hanna Toivonen (Phantom) ja Tommi Tuomainen (Elements Music).

Startupeista halutaan nostetta Suomen talouteen

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb peräänkuulutti syyskuussa Teoston blogissa nostetta Suomen talouteen juuri luovilta aloilta perinteisten alojen alkaessa hiipua. Start the Music- seminaarin puhujiin kuuluva Tero Ojanperä (Vision+) uskoo vakaasti musiikkialan startupien potentiaaliin. Viime viikolla 23 miljoonan euron uudesta pääomasta ilmoittanut, kasvuyrityksiin sijoittava suomalainen Vision+ -rahasto onkin panostanut toiminnassaan myös musiikkialan startup-yrityksiin.

”Digitalisaation aiheuttama musiikkialan murros jatkuu ja uskon että suomalaisilla musiikkialan kasvuyrityksillä tulee olemaan siinä vahva rooli”, Ojanperä toteaa.

Suomalaisia musiikkialan kasvuyrityksiä edustavan Finnish Music Startupsin Jiri Koivuniemi korostaa, että yhteistyötä eri toimijoiden välillä tulisi lisätä entisestään.

”Tämä seminaari on konkreettinen kädenojennus yhteistyön suuntaan. On ollut ilo huomata, että musiikin ja teknologian liitto on alkanut sen verran arkipäiväistyä, että syntyy spontaaneja yhteyksiä eri tekijöiden kesken. Pelkästään marraskuussa Teoston seminaarin ohella musiikkiala ja startupit ovat esillä mm. Slush-tapahtumassa, Music Hack Dayssa ja AaltoES:n järjestämässä Global Entrepeneurship Week- tapahtumassa”, Koivuniemi iloitsee.
 

Jaa somessa