Siirry sisältöön

Teoston koronatukea voi hakea 6.11. asti

15.10.2020

Teosto tukee säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikkikustantajia koronapandemian aiheuttamassa vaikeassa tilanteessa uudella koronatuella. Tuen kokonaissumma on enintään miljoona euroa ja haku on auki 19.10.-6.11.2020 välisellä ajalla.

Teosto-rahastosta maksettava erityistuki on tarkoitettu mahdollistamaan taiteellisen työskentelyn (säveltäminen, sanoittaminen, sovittaminen) tai musiikkikustantamisen jatkuminen. Tuki kompensoi vuodelta 2020 menetettyjä tekijänoikeustuloja Teostosta.

Kuka voi hakea tukea?

Tukea voivat hakea Teoston tekijä- ja kustantaja-asiakkaat, joiden teosten esityksistä konserteissa ja tapahtumissa sekä kaupallisilla radio- ja televisiokanavilla vuosina 2017-2019 Teosto on maksanut asiakkaalle tilityksiä yhteensä vähintään 1 500 euroa.

Myönnettävä tukisumma riippuu hakijan edellä mainittujen tilitysten määrästä ja on vähintään 300 euroa ja enintään 10 000 euroa. Maksettuja tilityksiä ei tarvitse hakulomakkeella ilmoittaa, vaan Teosto tarkistaa ne automaattisesti. Tuen saamiseen eivät myöskään vaikuta mahdolliset muut saadut tuet.

Säveltäjän, sanoittajan tai sovittajan perikunta ei voi hakea musiikin tekijän koronatukea, koska tuki on tarkoitettu luovaan taiteelliseen työskentelyyn (säveltäminen, sanoittaminen, sovittaminen). Perikunta, joka harjoittaa musiikkikustantamista ja on kustantaja-asiakkaamme, voi hakea musiikkikustantajille tarkoitettua koronatukea.

Miten tukea haetaan?

Tukea haetaan Klaavi-hakupalvelun kautta osoitteessa www.klaavi.fi (Teoston koronatuki).

Tuen hakemista varten tarvitset ainoastaan Teoston asiakasnumeron, jonka löydät Asiakastiedot -välilehdeltä, kun kirjaudut omilla tunnuksillasi Teoston verkkopalveluun.

Klaavi-palvelun kautta tukihakemus osoitetaan Teoston jäsenjärjestön rahastolle, mutta hakijan ei tarvitse olla minkään jäsenjärjestön – Suomen Musiikintekijät ry, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Musiikkikustantajat ry – jäsen. Ainoastaan Teoston asiakkuutta edellytetään.

Tukea haetaan henkilönä (musiikin tekijä) tai yrityksenä (musiikkikustantaja). Yhdellä asiakasnumerolla tukea voi hakea vain kerran.

  • Musiikin tekijä voi hakea tukea valintansa mukaan Suomen Musiikintekijät ry:n rahastosta (Musiikintekijöiden rahasto) tai Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahastosta. Tuen myöntämisperusteet ovat samat molemmissa rahastoissa.
  • Musiikkikustantaja hakee tukea Musiikkikustantajien rahastosta. Tuen myöntämisperusteet ovat samat kuin tekijöille tukea myöntävissä rahastoissa.
  • Teoston tekijäasiakkaan omistama kustannusyhtiö, joka on kustantaja-asiakkaamme, voi hakea musiikkikustantajille tarkoitettua koronatukea. Tekijäasiakkaan ja kustannusyhtiön tukihakemukset käsitellään ja ratkaistaan erillisinä.
  • Musiikin tekijä, joka on ottanut käyttöön ns. yhtiömallin, voi hakea musiikin tekijöille tarkoitettua koronatukea.

Hakemusten käsittely ja tuen maksaminen

Koronatuen myöntämisen kriteereinä ovat Teoston asiakkuus sekä riittävä tilitysten määrä. Hakemukset käsittelee ja tukipäätökset tekee Teoston hallituksen nimittämä toimikunta, jonka jäsenet edustavat säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikkikustantajia.

Koronatukihakemukset käsitellään marraskuun 2020 aikana. Myönnetyt tuet maksetaan joulukuussa 2020. Ilmoitamme jokaiselle hakijalle päätöksistä henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Lisätietoja:

• Klaavi-hakujärjestelmä: www.klaavi.fi

Jaa somessa