Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Teosto
Kuva: -

Juhlitaan luovan työn arvoa: ©-DAY-kampanja 20.–25.4.2020

©-DAY kokoaa yhteen kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat vihreän värin eri sävyjen alle 20.–25.4.2020. Vihreä väri kuvaa sitoutumista tekijöiden ja heidän oikeuksiensa kannalta vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa. Samalla väri tekee reilusta sisällöstä kuluttajille helposti tunnistettavaa: saa mennä!

”Poikkeukselliset ajat tarvitsevat tulkkeja ja taiteilijoita: nyt tarvitaan elämyksiä, ajattelemisen aihetta, haastajia, viihdettä ja tunteiden välittäjiä. Jotta voimme nauttia tekijöiden työstä joka päivä, pidetään yhdessä huoli, että luovalla työllä on arvonsa, tekijänoikeus. Nyt ja tulevaisuudessa. Olethan mukana”, vetoavat kampanjan lähettiläät, valokuvaajatoimittaja Meeri Koutaniemi ja musiikin tekijä Markus Nordenstreng.

Kampanjan toteuttavat yhdessä tekijänoikeusjärjestöt, joita ovat Teoston lisäksi Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Kampanjan kumppanina on myös Kansallisgalleria, jonka Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden verkkosivustot juhlistavat vihreää. Myös KULTA ry:n kautta liittyy mukaan kulttuuritoimijoita ympäri Suomen. Mukana ovat esimerkiksi Mikkelin teatteri, Martinus-Sali Vantaalla ja Doo-Bop-jazzklubi Vaasassa.  Myös kaupallisia radiokanavia edustava RadioMedia liittyi 35-juhlavuoden vastuullisuustekonaan mukaan kampanjaan. 13.–26.4. voit bongata radiokanavilta ympäri Suomen, miltä vihreä kuulostaa.

Tule mukaan: #kiitosteoksesta #CDAY

Poikkeusoloissa kampanjaa on muutettu fyysistä tapahtumista ja teoksista pääosin digitaaliseen suuntaan. Osallistu sinäkin luovan työn tekijöiden ylistykseen! Kutsumme kaikki luovan työn ystävät ja tekijät mukaan kampanjaan sosiaalisen median kanavissa.

  • Mikä teos on juuri nyt poikkeusoloissa ilahduttanut sinua ja miksi? Jaa ajatukseksi perusteluineen sosiaaliseen mediaan tunnisteilla #kiitosteoksesta sekä #CDAY ja kiitä tekijää.
     
  • Vaihda myös kiitokseksi oma profiilikuvasi ©-DAY-kehykseen (https://www.isupportcause.com/campaign/cday—tekijänoikeuspäivä).
     
  • Kampanjan teemaan vihreäksi valaistaan tai värjätään luovilla ratkaisuilla myös verkkosivustojen, kotien, toimistojen tai kulttuuritalojen pintoja. Kuvia ja videoita vihreistä tiloista voi seurata somessa tunnisteella #cday ja #tekijänoikeuspäivä.
Nautimme tekijöiden työstä 365 päivää vuodessa. ©-DAY on heille. Näytetään yhdessä, miten monta meitä on vastuullisen luovan työn puolella. 

Lue lisää: https://cday.fi

Kampanjan mahdollistaa Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Käytännön koordinaatiosta vastaavat Kreab ja Helsinki 14 yhdessä julkisten ja yksityisten kumppanien kanssa.

Jaa somessa