Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Music Finland
Kuva: Lauri Laavakari

Kansallinen musiikkivientipalkinto PME Recordsille

Valtakunnallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin helsinkiläisyhtiö PME Recordsille (Pinnacle Helsinki Oy), määrätietoisesta ja omistautuneesta työstä uusien markkinoiden ja mahdollisuuksien avaamisessa pop-artisti Almalle. Palkinnon ojensi elinkeinoministeri Mika Lintilä tänään Helsingissä.

Nyt kolmatta kertaa jaettu valtakunnallinen musiikkivientipalkinto on tunnustus suomalaiselle musiikkialan yritykselle, joka on menestyksekkäästi kehittänyt ja kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa ja osoittanut edelläkävijyyttä suomalaisen musiikin kansainvälistämisessä. Vuosittaisella palkinnolla halutaan huomioida musiikkialan vientiyritysten tekemä tärkeä työ sekä samalla kertoa aktiivisista ja kasvavista alan yrityksistä. Music Finland on ideoinut palkinnon vuonna 2015 ja kokoaa vuosittaisen valitsijaraadin. Palkinnon saaja ikuistetaan Tavastia-klubin ulkoseinälle kiinnitetyllä nimikyltillä Helsingin Urho Kekkosen kadulla.

Palkittavalla PME Recordsilla on vasta yksi vientiä tekevä artisti, mutta hänen kansainvälinen uransa on käynnistynyt poikkeuksellisen vauhdikkaasti. Idols-televisiosarjan kautta vuonna 2013 löydetty 21-vuotias Alma (Alma-Sofia Miettinen) julkaisi ensisinglensä Karman elokuussa 2015. Jo ensimmäisestä kappaleesta alkoi suomalaisen musiikin historiassa ennenäkemätön hittisuora: Alman soolosinglet Karma, Dye My Hair, Chasing Highs ja Phases ovat keränneet noin 150 miljoonaa suoratoistoa pelkästään Spotifyssa. Lisäksi Alman laulama ja osin kirjoittama saksalaisen Felix Jaehnin kappale Bonfire on kerännyt yli 100 miljoonaa kuuntelua palvelussa.

PME Records on kerännyt Alman ympärille lyhyessä ajassa uskottavat kansainväliset yhteistyökumppanit. Alma levyttää maailmanlaajuisesti Universal Musicille ja hänen kappaleitaan edustaa maailman suurin musiikkikustantaja Sony/ATV. Lisäksi Almalla on manageri- ja agenttisopimukset maailman kansainvälisiin huippuihin kuuluvien yritysten kanssa.

Alman kansainvälistymisestä palkittavan PME Recordsin perustivat Jare Brand, Ville-Petteri Galle, Antti Kosonen ja Andrei Kipahti vuonna 2013. Yhtiölle levyttävät Alman lisäksi esimerkiksi Reino Nordin, Tippa-T, Töölön ketterä, Elias Gould, Gracias sekä Brandin ja Gallen oma yhtye JVG. PME Recordsin toiminta-alueisiin kuuluu levy-yhtiön lisäksi myös kustannustoiminta.

Valtakunnallisen musiikkivientipalkinnon raati perustelee PME Recordsin valintaa seuraavasti:

“Yrityksellä on selkeä oma ja rohkea linja, joka tuonut menestystä Suomessa ja kansainvälisesti. Yritys nauttii myös laajaa arvostusta alan ammattilaisten keskuudessa.”

Raati pitää Alman menestystä esimerkillisenä suomalaiselle musiikkialalle:

”Alma on viime vuosien kirkkain esimerkki siitä, miten määrätietoinen työ ja kansainväliseen uraan tähtääminen kantavat hedelmää. Alman rohkeus ja oikeanlainen kunnianhimo toimivat hyvänä esimerkkinä nuorille suomalaisille musiikintekijöille siitä, että tähtäin kannattaa asettaa korkealle.”

Palkinnonsaajan valinneeseen raatiin kuuluivat Kimmo Aulake (opetus- ja kulttuuriministeriö), Tomi Korhonen (Tekes), Risto Kuulasmaa (Tubecon), Laura Liski (työ- ja elinkeinoministeriö), Mirva Merimaa (Tiketti), Toni Peiju (Till Dawn They Count Management Ltd Oy), Aino Turtiainen-Visala (Fazer Konserttitoimisto), Tuomo Tähtinen (Music Finland) ja Ville Vilen (Yleisradio).

Jaa somessa