Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Mika Nikula
Kuva: Joel Hiljanen

Klubien merkitystä uusien yhtyeiden kasvattajana ei pidä väheksyä

Suomen Rock-klubien Liiton tehtävänä on seurata rock- ja muun elävän musiikin kentän ajankohtaisia ilmiöitä, pohtia tulevaisuuden visioita, ajaa klubien yhteisiä asioita ja nostaa yleiseen keskusteluun liittoa puhuttelevia aiheita. Nosturin ohjelmapäällikön Mika Nikulan mukaan liiton rooli on paljon suurempi.

Viime viikon lopulla Suomen musiikkiala kokoontui Seinäjoelle viettämään MARS–tapahtumaa. Kyseessä on lähes viikon mittaiseksi venynyt musiikkialan talviseminaari, jolle ominaista on rento yhdessä tekemisen meininki. Tapahtuman aikana moni valtakunnallisesti toimiva alan järjestö on myös päätynyt pitämään omia kokouksiaan ja näin toimii myös Suomen Rock-klubien liitto, johon kuuluu tällä hetkellä noin 20 klubia ympäri Suomea.

Suomen Rock-klubien Liiton tehtävänä on seurata rock- ja muun elävän musiikin kentän ajankohtaisia ilmiöitä, pohtia tulevaisuuden visioita, ajaa klubien yhteisiä asioita ja nostaa yleiseen keskusteluun liittoa puhuttelevia aiheita.

Omasta mielestäni liiton rooli on paljon suurempi.

Olen nimittäin jo pitkään ihaillut kyseisen liiton tekemää ruohonjuuritason työtä uusien artistien ja yhtyeiden kasvattamiseksi. Lauantaina 14.2. eli ystävänpäivänä saamme taas näytön tästä työstä, kun voimme nauttia lähes 40 artistin keikasta eri puolella Suomea täysin maksutta.

Tarkemmin sanottuna vuorossa on jälleen Valtakunnallinen keikkapäivä ja luvassa on kovalaatuisia ilmaiskeikkoja. Ohjelmassa on luvassa Joosuaa, Black Magic Sixiä, MNTT:tä ja monia muita. Koko päivän ohjelma on kokonaisuudessaan katsottavissa täältä.

Tämän lisäksi liiton viime vuonna aloittama yhteistyö Veikkauksen ja SOA:n kanssa jatkuu ja laajenee myös tälle vuodelle. Kaveri mukaan keikalle –kampanjan tarkoituksena on siis löytää uutta yleisöä keikoille. Veikkauksella on iso rooli kotimaisen kulttuurin tukijana ja mahdollistajana ja toivonkin, että kampanjan kautta löydämme lisää nuoria hienoihin keikkapaikkoihimme.

Omalle osalleni lankesi Seinäjoella suuri kunnia: saan toimia jatkossa Suomen Rock-klubien liiton hallituksen puheenjohtajana. Toivon, että pystymme jatkossakin kasvattamaan musiikkimarkkinoillemme uusia menestyviä yhtyeitä ja artisteja. Uskon, että pystymme myös tiivistämään yhteistyötämme muiden järjestöjen kanssa tuoden alalle lisää kauan kaivattua yhteistyötä. Toivon myös, että mahdollisimman moni löytää itsensä elävän musiikin tapahtumien yleisöstä tänä kuluvana vuonna ja jatkossakin.

Kirjoittaja on Nosturin ohjelmapäällikkö sekä tätä nykyä myös Suomen rockklubien liiton hallituksen puheenjohtaja. Moukarinheittäjä ja junnufutisaktiivi HJK:ssa.

Jaa somessa