Siirry sisältöön
Kirjoittaja: -
Kuva: By:Larm

Pekko Käppi & K:H:H:L ja Jaakko Eino Kalevi palkintoehdokkaita Oslossa

Nyt yhdeksättä kertaa järjestettävä by:Larm on kohtaamispaikka, jossa niin levy-yhtiöiden, musiikkimedian kuin agentuurien toimijoilla on mahdollisuus verkostoitua. Tapahtuma on myös enenevässä määrin Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa noteerattu kohtaamispaikka sekä näyteikkuna pohjoismaiseen musiikkiskeneen.

Alustava festivaali- ja keskusteluohjelma on julkistettu ja by:Larmissa esiintyy laaja skaala pohjoismaisia artisteja ja musiikintekijöitä. Suomalaisista yhtyeistä vuoden 2016 artistikattaukseen on toistaiseksi varmistunut psykedeelistä elektronista musiikkia esittävä K-X-P, punkia ja klautrockia yhdistelevä Teksti-TV 666 sekä tanskalais-suomalainen Liima. Muista Pohjoismaista kuullaan tämän vuoden tapahtumassa muun muassa ruotsalaiset Bob Hund ja Cherrie, norjalainen saksofonisti Mette Henriette sekä norjalainen Susanna. 

Konferenssiosiossa vuoden 2016 keskustelunaiheita ovat esimerkiksi digitalisoituvan musiikkimaailman uudet tuulet, streamauspalvelut, musiikin markkinointi ja ”pohjoismainen utopia” musiikkialan näkökulmasta. Puhujina kuullaan muun muassa yhdysvaltalaista Thomas Golubicia, joka on toiminut musiikillisena neuvonantajana monien palkittujen tv-sarjojen, kuten Breaking Bad, The Walking Dead ja Six Feet Under tuotannossa sekä yhden Yhdysvaltojen suurimman agentuurin ja Windish Agencyn perustajaa Tom Windishia, joka kuratoi artistin uran kehitysvaiheita käsittelevää paneelia.

Kotimaisista puhujista tapahtumassa nähdään Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen, joka vetää tapahtumassa Who owns music in the digital age -paneelia.

By:Larm -festivaalin yhteydessä jaetaan vuosittain Phonofile Nordic Music Prize -palkinto parhaalle pohjoismaiselle musiikkialbumille. Vuoden 2014 parhaan albumin palkinto meni ensi kertaa Suomeen, kun kansainvälinen raati valitsi Mirel Wagnerin toisen levyn When the Cellar Children See The Light of Day Pohjoismaiden parhaaksi levytykseksi. Nordic Music Prize -palkintoa on jaettu vuodesta 2010 asti ja viimeisenä kolmena vuotena palkinto on mennyt kahdesti Ruotsiin sekä kerran Islantiin. Vuoden 2015 Phonofile Nordic Music Prizen ehdokkaita ovat mm. Björk, Seinabo Sey, Jaakko Eino Kalevi sekä Pekko Käppi & K:H:H:L.

Lisätietoja: by:Larm

Jaa somessa