Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Teosto
Kuva: -

Tekijänoikeuskampanja kutsuu mukaan

©-DAY 25.4.2020 kokoaa vihreän värin eri sävyjen alle kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat tahot päivää edeltävän viikon ajaksi.

Kampanjasivulle cday.fi/ päivittyy jatkuvasti uusia kumppaneita ja tapahtumia.

Mukaan tekijöiden oikeuksia juhlistavaan kampanjaan ovat tähän mennessä lähteneet esimerkiksi RadioMedian kaupalliset radiokanavat ja KULTA ry:n kulttuuritoimijat ympäri Suomen. Mukaan lähteneet kulttuuritalot värittävät itsensä huhtikuussa vihreäksi aina Lapista itärajalle. Mukana ovat myös esimerkiksi Mikkelin teatteri, Martinus-Sali Vantaalla ja Doo-Bop-jazzklubi Vaasassa. 

Myös kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto järjestää kirjastoissa kirjallisuuden tekijätapaamisia 15 paikkakunnalla ympäri Suomen. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK vie puolestaan koululaisia elokuvanäytäntöihin ja yhdistää laillisetpalvelut.fi -palvelunsa osaksi kampanjaa. Suomen elokuvasäätiökin liittyi mukaan kampanjan kumppaniksi.

”Kampanja tarjoaa yhteistyökumppaneille helpon tavan liputtaa vastuullisen toimintatavan puolesta. Valmiit väribannerit ja aineistot on yksinkertaista ottaa käyttöön ja yhdistää muuhun toimintaan. Konsepti antaa myöten myös isompiin räätälöityihin toteutuksiin, kuten radiopuolen kampanjassa tehdään,” kertoo ©-DAYn lähettiläs, musiikintekijä Markus Nordenstreng

Tiedustelut:

©-DAYn mahdollistaa Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Käytännön koordinaatiosta vastaavat Kreab ja Helsinki 14 yhdessä mukaan lähtevien julkisten ja yksityisten kumppanien kanssa.

Jaa somessa