Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Music Finland
Kuva: Lauri Laavakari

Valtakunnallinen musiikkivientipalkinto Nightwishin manageriyhtiölle

Valtakunnallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin tänään Till Dawn They Count Managementille, joka on toiminut Nightwish-yhtyeen manageriyhtiönä vuodesta 2014. Palkinnon ojensi työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson tänään Helsingissä.
 
Tänä vuonna toista kertaa jaettu valtakunnallinen musiikkivientipalkinto on tunnustus suomalaiselle musiikkialan yritykselle, joka on kehittänyt ja kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa menestyksekkäästi sekä osoittanut edelläkävijyyttä suomalaisen musiikin kansainvälistämisessä. Palkinnolla halutaan huomioida musiikkialan vientiyritysten tekemä tärkeä työ sekä samalla kertoa aktiivisista ja kasvavista alan yrityksistä. Palkinnon on ideoinut Music Finland vuonna 2015. Palkinnonsaajan valitsee Music Finlandin kokoama riippumaton valitsijaraati. Musiikkivientipalkinnon saajaa muistetaan Tavastia-klubin ulkoseinälle kiinnitetyllä nimikyltillä Helsingin Urho Kekkosen kadulla.
 
Till Dawn They Count Managementin perustivat Nightwishin taustajoukoissa pitkään vaikuttaneet Ewo Pohjola ja Toni Peiju vuonna 2014, sitä edeltäneen yhtiön King Foo Entertainmentin lopetettua toimintansa. Till Dawn They Count Management on ollut kasvattamassa Nightwishistä yhtä historian suurimmista suomalaisen metallimusiikin maailmanlaajuisista menestystarinoista. Nightwishin lisäksi manageriyhtiön artistilistalle kuuluu myös metalliyhtye Sonata Arctica.
 
Till Dawn They Count Managementin tehtäviin kuuluu kokonaisvaltainen manageritoiminta, mikä sisältää perinteisesti muun muassa sopimusneuvottelut, tulovirtojen hallinnan sekä kansainvälisten kiertueiden ja levyjulkaisuiden strategioiden suunnittelun ja toteutuksen. Yhtiö palkitaan ennen kaikkea Nightwishin viimeisimmän Endless Forms Most Beautiful -albumin sekä sitä seuranneen maailmankiertueen menestyksestä.
 
Palkintoraadin perusteluita voittajan valinnalle olivat muiden muassa seuraavat:
 
”Ewo Pohjola ja Toni Peiju ovat suomalaisen manageritoiminnan ja musiikkiviennin pioneereja. He ovat olleet olennainen osa suomalaisen metallimusiikin menestystarinaa ja luotsanneet lukuisia artisteja maailmalle sekä nykyisen yrityksensä että edellisen yhtiönsä King Foo Entertainmentin ruorissa.”
 
Raati huomioi erityisesti yrityksen pitkäjänteisen otteen artistiurien rakentamisessa sekä kyvyn auttaa edustamiaan artisteja kasvattamaan yleisöjään vuosi toisensa jälkeen. Raati kertoo Nightwishin merkityksestä suomalaisen musiikin viennille näin:
 
”Nightwishin viimeisimmän albumin ja kiertueen menestys ovat mittakaavassa omaa luokkaansa. Yhtye on jälleen noussut uudelle tasolle ja edustaa metallimusiikin terävintä kärkeä maailmalla. Nightwishin show’n nähtyään tuskin kukaan kyseenalaistaa sitä, että yhtye on noussut uuteen kokoluokkaan.”
 
Palkinnonsaajan valinneeseen raatiin kuuluivat Kimmo Aulake (Opetus- ja kulttuuriministeriö), Natalia Härkin (Työ- ja elinkeinoministeriö), Suvi Kallio (Flow Festival), Ilkka Mattila (Helsingin Sanomat), Sanna Piiroinen (Tekes), Mikko Saukkonen (Comusic Productions), Juha Tynkkynen (Idealist Group) ja Tuomo Tähtinen (Music Finland).
 
Kaikkien aikojen ensimmäisen valtakunnallisen musiikkivientipalkinnon sai vuonna 2015 Comusic Productions Oy, jonka edustaja Mikko Saukkonen oli tänä vuonna valintaraadissa.

Jaa somessa