Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Kaisa Huikuri
Kuva: WOW

WOW huipentuu erikoiskonserttiin Tampere-talolla

Women of the World Finland on kokonaisuus, jonka päätapahtuma järjestetään Tampere-talossa naistenpäivän jälkeen 11.–12.3.2017. Tapahtuma toteutetaan ensimmäistä kertaa Pohjoismaassa.

WOW on alun perin Lontoossa kulttuurikeskus Southbank Centressä kehitetty konsepti, jolla lisätään ymmärrystä siitä, että panostaminen tyttöihin ja naisiin voi osaltaan olla avain tämän maailman ongelmien ratkaisemiseksi. 

Suomen hankkeen vetäjinä toimivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Suomen Lontoon Instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg sekä Feministisen ajatushautomo Hatun johtaja Rosa Meriläinen.

”WOW vie eteenpäin tasa-arvoa sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien toteutumista niin kotimaassa kuin kansainvälisesti”, Paulina Ahokas kuvailee hankkeen tavoitteita.

Paulina, millainen prosessi Suomen WOW on ollut?
”Järjestimme suunnittelutapahtumia Rovaniemeltä Turkuun ja Imatralta Vaasaan, Jyväskylään ja Helsinkiin. Yhteensä 700 ihmistä saapui näihin think in –tapahtumiin keskustelemaan siitä, miten he haluaisivat itsenäisyyden juhlavuonna juhlistaa tyttöjen ja naisten saavutuksia. Ihmiset keskustelivat myös itselleen ajankohtaisista aiheista, toiveista, peloista ja siitä, mitä he haluavat festivaalilla kokea ja nähdä.”

”WOW kannustaa siihen, että jokainen saisi valita itse elämänsä suunnan ja kukoistaa. Voimme suomalaisina olla todella ylpeitä siitä, että Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka antoi naisille täydet poliittiset oikeudet – ei siis pelkästään äänioikeutta, vaan myös oikeuden asettua ehdolle.”

Naissäveltäjien ja –sanoittajien tarinat

Tapahtuman päätöskonsertti Miten minusta tuli minä? on Maria Veitolan juontama kunnianosoitus suomalaisille naissäveltäjille ja –sanoittajille. Illan aikana lavalle nousevat Maarit Hurmerinta, Jonna Tervomaa ja Maija Vilkkumaa.

Musiikintekijöiden mielenmaisemiin sukelletaan Eeva Kontun johtaman WOW-orkesterin tahdittaman musiikin sekä tarinoiden johdolla. Mukana on myös Suomen eturivin naiskuoroihin lukeutuva Lyran johtajanaan Jutta Seppinen.

Paulina Ahokas kertoo odottavansa päätöskonserttia jo suurella innolla.

”Konsertin esiintyjät valittiin think in -tapahtumiin osallistuneiden toiveiden perusteella. Tulossa on todella spesiaaleja numeroita, muun muassa ennen kuulemattomia duettoja Lyranin ja Eevan bändin säestämänä. Sain ennakkoon nähtäväksi biisilistan ja käytyäni sen läpi karvat nousivat poskessa pystyyn. Tulossa on todella ainutkertainen konsertti.”

”WOW Finlandiin on muuten tulossa myös muun sukupuolisia kuin vain naisia sekä esiintymään että muuten osallistumaan: sukupuolten välinen tasa-arvo ja turhien luokittelujen välttäminen on meidän kaikkien etu. WOW on avoin ihan kaikille!”

Lue lisää: http://wowfinland.fi/fi/women-world-finland/

Facebookissa: WOW Finland

Jaa somessa