Siirry sisältöön

Anu Nissinen Teoston hallituksen neuvonantajaksi

04.02.2020

33 000 kotimaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa edustavan Teoston hallitukseen on kutsuttu ulkopuoliseksi neuvonantajaksi Viestilehtien toimitusjohtaja Anu Nissinen. Nissinen aloitti kaksivuotisen kautensa Teoston hallituksen neuvonantajana helmikuun alussa.

Nissinen aloitti Viestilehdet Oy:n toimitusjohtajana 1.2.2020. Viime vuodet Nissinen on toiminut eri yhtiöiden hallituksissa, muun muassa ohjelmistoyhtiö Siili Solutionsissa, Suomen Messuissa ja tilitoimisto Rantalainen Groupissa, sekä aiemmin myös DNA:lla ja Keskossa. Nissinen toimi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtajana vuosina 2011–2013 sekä sitä ennen kolmisen vuotta Sanoma Entertainment Oy:n toimitusjohtajana.

Mikä sai sinut lähtemään Teoston hallituksen neuvonantajaksi?
”Olen aiemmissa työtehtävissä ollut Teoston kanssa tekemisissä ja tiesin, että toimiala on kiinnostava. Kuten moni muukin ala, myös Teoston toimiala on muutoksessa monellakin tapaa. Se aina inspiroi minua, jos pystyn auttamaan ja olemaan mukana muutoksessa.”

Minkälainen roolisi tulee olemaan neuvonantajana ja mihin erityisesti haluaisit panostaa?
”Toivottavasti pystyn tuomaan liiketoiminnallista näkemystä erityisesti media-alan taustani takia. Lisäksi olen toiminut useassa hallituksessa ja yleisjohdollista näkemystä tuon myös. Musiikin käytön muuttuminen on erityisesti sellainen asia, minkä parissa toivottavasti voin olla vahvasti mukana miettimässä, mikä Teoston rooli voi murroksessa olla.”

Mitä odotuksia sinulla on neuvonantajan tehtävää kohtaan?
”Jo lyhyen tutustumisen perusteella Teosto on erittäin osaava ja ammattitaitoinen organisaatio, ja verkostoja ja yhteyksiä on paljon eri puolille ja erityisesti kansainvälisesti. Minua kiehtoo monipuolisuus: Teostossa yhdistyy työ luovien ihmisten kanssa, liiketoiminta, edunvalvonta ja digitaalisuus eli työtä tehdään monen eri tyyppisen asian keskipisteessä.”

Millaisena näet musiikin merkityksen yhteiskunnalle ja ihmisille?
”Yhteiskunnallisella tasolla olisi hienoa, jos saataisiin Suomessa musiikkivientiä pohjoismaiselle tasolle, sillä kaikki edellytykset varmasti löytyvät myös Suomesta. Myös ihmisten kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja oman ajan ottamisessa sekä rentoutumisessa musiikilla on valtava rooli. Se myös tiedostetaan paremmin tänä päivänä, kun musiikki kulkee helposti mukana.”

Mitä musiikkia kuuntelet tällä hetkellä itse nyt?
”Olen aika kova radion kuuntelija ja radiosta parasta on kuunnella itselle tuttuja biisejä, mutta myös uusia. Se on paras yhdistelmä. Suomalaisessa musiikissa kuuntelun kaari on ollut esimerkiksi Ultra Bra, Scandinavian Music Group ja Haloo Helsinki!, mutta laajasti kuuntelen monenlaista musiikkia.”

Mitä terveisiä lähettäisit musiikintekijöille ja -käyttäjille?
”Elämässä yleensäkin kannattaa olla utelias ja tutustua uusiin asioihin ja se pätee myös musiikissa. Kannattaa laajentaa omaa musiikkimakua, usein löytyy iloisia yllätyksiä!”

Jaa somessa