Siirry sisältöön

Artisteille ja bändeille Keikkamobiili esitysten ilmoittamiseen

14.10.2015

Teosto on lanseerannut ensimmäisen mobiilipalvelunsa. Keikkamobiililla esiintyjät ja bändit voivat ilmoittaa Teostolle keikoilla esittämiensä kappaleiden tiedot helposti keikan yhteydessä tai tarvittaessa jo etukäteen.

”Keikkamobiilin tavoitteena on helpottaa esitysilmoitusten tekemistä ja kannustaa näin esiintyviä artisteja ilmoittamaan, mitä ja kenen musiikkia he soittavat keikoilla ja konserteissa. Maksamme ilmoitusten perusteella esityskorvauksia niille tekijöille ja kustantajille, joiden musiikkia keikoilla, konserteissa ja tapahtumissa soi.”, Teoston viestintäjohtaja Tomi Korhonen kertoo.

Suomessa järjestettiin viime vuonna noin 59 000 keikkaa, joiden esitystietoja ilmoitettiin Teostolle. Teoston tekijä- ja kustantaja-asiakkaille maksettiin 5,3 miljoonaa euroa korvauksia vuoden 2014 elävän musiikin tapahtumissa ja keikoilla esitetystä musiikista.  

Tavoitteena helpot ja huolettomat palvelut

Teoston tavoitteena on tarjota helppoja ja huolettomia palveluita, joita asiakkaat voivat käyttää silloin, kun se heille itselleen parhaiten sopii. Keikkamobiililla esiintyjät voivat ilmoittaa esitystensä tiedot heti keikan yhteydessä tai tarvittaessa jo etukäteen.

”Keikkamobiilin kehittämisessä oli mukana esiintyjiä, jotka ilmoittavat keikkatietojaan meille. Näin pääsimme kuulemaan suoraan palvelun käyttäjiltä, millaisia toiveita heillä on ja miten he haluavat käyttää palvelua. Kehitimme vastaavalla tavalla yhteistyössä asiakkaiden kanssa myös lokakuussa uudistettua kustantaja-asiakkaidemme verkkopalvelua.”, Korhonen kertoo. 

Keikkamobiilin kehitys jatkuu

Keikkamobiilia kehitetään edelleen lanseerauksen jälkeen. Seuraavat uudistukset palveluun ovat luvassa vielä tämän vuoden puolella.

”Ensivaiheessa Keikkamobiililla voi ilmoittaa sellaisten kappaleiden esityksiä, joista on jo aiemmin tehty esitysilmoitus Teostolle. Keikkamobiilin rinnalla täytyy siis vielä tässä vaiheessa käyttää Teoston verkkopalvelua”, Korhonen taustoittaa.

Toistaiseksi Keikkamobiilin voi ladata iOS-laitteille ja se löytyy AppStoresta nimellä ”Keikkamobiili”. Keikkamobiilia pääsee käyttämään Teoston maksuttomilla verkkopalvelutunnuksilla.

LUE LISÄÄ: www.teosto.fi/keikkamobiili

Jaa somessa