Siirry sisältöön

©-DAY 25.4.2020 tuo näkyville luovan työn tekijät ja heidän työnsä arvon

30.01.2020

Uutta tekijänoikeuspäivää eli ©-DAYta vietetään huhtikuun lopussa ympäri Suomen. Kampanja nostaa esiin luovan työn arvon ja sen tekijät laidasta laitaan. Mukana on laajasti paitsi tekijänoikeusjärjestöjä, myös monia luovia sisältöjä toiminnassaan hyödyntäviä tahoja. Kun maailma vihertyy huhtikuussa, olettehan mukana?

©-DAY 25.4.2020 kokoaa vihreän värin eri sävyjen alle kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat tahot päivää edeltävän viikon ajaksi. Kampanjasivulle cday.fi/ päivittyy jatkuvasti uusia kumppaneita ja tapahtumia.

Mukaan tekijöiden oikeuksia juhlistavaan kampanjaan ovat tähän mennessä lähteneet esimerkiksi RadioMedian kaupalliset radiokanavat ja KULTA ry:n kulttuuritoimijat ympäri Suomen.

Esimerkiksi kaupallisia radiokanavia edustava RadioMedia liittyi 35-juhlavuoden vastuullisuustekonaan mukaan kampanjaan. 13.–26.4. voit bongata radiokanavilta ympäri Suomen, miltä vihreä kuulostaa.

”Meille kaupallisessa radiossa on tärkeää sitoutua tekijöiden ja esittäjien kannalta kestävään toimintatapaan – siksi on keskeistä olla mukana tässä kampanjassa. Vastuullisuus on myös radion kuuntelijoille tänä päivänä merkityksellistä: luovan työn tuotoksia halutaan kuluttaa reilusti ja vastuullisesti niin kuin muitakin tuotteita,” kertoo RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller

Myös KULTA ry:n kautta mukaan lähteneet kulttuuritalot värittävät itsensä vihreäksi aina Lapista itärajalle. Mukana ovat esimerkiksi Mikkelin teatteri, Martinus-Sali Vantaalla ja Doo-Bop-jazzklubi Vaasassa. 

Luovat sisällöt näkyvät vihreän värin takana huhtikuun lopussa monin tavoin. Esimerkiksi kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto järjestää kirjastoissa kirjallisuuden tekijätapaamisia 15 paikkakunnalla ympäri Suomen. Myös Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK vie koululaisia elokuvanäytäntöihin ja yhdistää laillisetpalvelut.fi -palvelunsa osaksi kampanjaa. Suomen elokuvasäätiökin liittyi mukaan kampanjan kumppaniksi.

”Kampanja tarjoaa yhteistyökumppaneille helpon tavan liputtaa vastuullisen toimintatavan puolesta. Valmiit väribannerit ja aineistot on yksinkertaista ottaa käyttöön ja yhdistää muuhun toimintaan. Konsepti antaa myöten myös isompiin räätälöityihin toteutuksiin, kuten radiopuolen kampanjassa tehdään,” kertoo ©-DAYn lähettiläs, musiikintekijä Markus Nordenstreng.

Kiirehdi mukaan!

Olitte sitten julkinen organisaatio, media, taidelaitos, teatteri, start-up, alustatalouden yritys – tervetuloa mukaan ©-DAYn kumppaniksi. Mukaan voi ilmoittautua helmikuun puoleenväliin asti.

Kumppanina pääset julistamaan asiakkaillesi ja henkilöstöllesi sitoutumista vastuulliseen toimintatapaan. ©-DAY tarkoittaa, että juuri sinun palveluusi, sisältöösi tai tilaasi on tekijöiden kannalta ok mennä. Se symboloi helposti sitä, että toiminta on kestävällä ja vastuullisella pohjalla. Kun maailma vihertyy huhtikuussa, haluathan vahvistaa olevasi mukana?

Tiedustelut:

©-DAYn mahdollistaa Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Käytännön koordinaatiosta vastaavat Kreab ja Helsinki 14 yhdessä mukaan lähtevien julkisten ja yksityisten kumppanien kanssa.

 

 

Jaa somessa