Siirry sisältöön

Einille, Tino Alhgrenille ja Neitoset-orkesterille Kullervo Linnan Säätiön palkinnot

25.11.2019

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot jaettiin tänään iskelmälaulaja Einille, tanssiorkesterille Neitoset ja tangolaulaja Tino Ahlgrenille. Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

Jo 17-vuotiaana ensisinglensä julkaissut Eini Pajumäki on esittänyt uransa aikana niin ikivihreitä kuin discoiskelmiäkin.

”Eini on laulanut yli 40-vuotisen uran, mutta elää parhaita vuosikymmeniään yleisön edessä. Hän liikuttaa, koskettaa kaikenikäistä yleisöä, ääni helisee ja soi niin kuin Toivo Kärjen löytämillä taiteilijoilla”, kuvaili Kullervo Linnan Säätiön jäsen Maarit Niiniluoto palkintojen jakotilaisuudessa.

Naismuusikoista muodostuva Neitoset-orkesteri on sanonut tarjoavansa yleisölle ikivihreiden suomalaisiskelmien ja tanssilavamelodioiden lisäksi naisenergiaa, nuoruuden intoa ja raudanlujaa ammattitaitoa.

”Kruununa tälle kaikelle on stemmalaulu, laulaminen äänissä, sekin irtoaa tästä kvintetistä, jonka naisellisuutta, sen oikeaa hyväksikäyttöä ja ammattimaisuutta ei voi kuin hämmästellä. Mieleen nousevat 1930-lukujen ravintoloiden naisorkesterit ja Harmony Sistersin läpimurto”, Niiniluoto totesi.

Kolmantena palkitulla Tino Ahlgrenilla on upea lauluääni ja karisma, joiden myötä hänet valittiin vuosi sitten Tangokuningas-kilpailussa yleisön suosikiksi. Kullervo Linnan Säätiön palkinnon hän sai kyvyistään tulkita tango- ja tanssimusiikkia.

”Tino Ahlgren lauloi 11-vuotiaana rokkia, kun taas aikuisena hän on perinteisen, syvän ja intohimoisen tangon lumoissa. Sitä voi kuitenkin esittää pilke silmäkulmassa. Tunnustuspalkinnon hän saa valloittavasta tavastaan laulaa suomalaista iskelmäaarteistoa turkulaisen tanssiorkesterin kanssa”, Niiniluoto kertoi.

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot olivat arvoltaan 1000-2000 euroa. Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa. Linnan omista menestyskappaleista esimerkiksi Kultainen nuoruus soi edelleenkin jatkuvasti suomalaisilla tanssipaikoilla.

Jaa somessa