Siirry sisältöön

Emma Gaala 2023: BESSin Ram pam pam on vuoden biisi

03.02.2023

Teosto on mukana vuosittain järjestettävässä Emma Gaalassa Vuoden biisi -kategorian kumppanina. Vuoden biisiksi valittiin viime vuoden jättihitti Ram pam pam, joka tuli tutuksi alun perin Uuden Musiikin Kilpailusta.

Ram Pam Pam on jo toinen Uuden musiikin kilpailusta vuoden biisiksi ponnistanut kappale: Viime vuonna vuoden biisi -tittelillä palkittiin Blind Channelin Dark Side.

Tammikuun alussa julkaistu Ram pam pam on kaikilla mittareilla vuoden 2022 isoin kotimainen kappale. Single on ylittänyt nelinkertaisen platinan rajan yli 16 miljoonalla kuuntelukerralla ja hallitsi listojen kärkiä koko alkuvuoden. Syyskuun alussa Suomen musiikkikustantajat palkitsivat BESSin Vuoden läpimurto -palkinnolla ja Teoston teettämän, suomalaisten musiikin kuuntelua käsittelevän tutkimuksen mukaan BESS on ylivoimaisesti tunnistetuin ja pidetyin uusi artisti Suomessa vuonna 2022.

Ramp Pam Pam on suomalaisen pitkän linjan musiikintekijä Jonas Olssonin ja Tomi Saarion yhdessä BESSin kanssa kirjoittama kappale. Olssonin kädenjälkeä on kuultu lukuisten eri menestysartistien taustalla ja hänet valittiin Emma gaalassa myös vuoden musiikintekijäksi. Saario on kansainvälistä uraa menestyksekkäästi rakentanut laulaja-lauluntekijä, joka esittää itse englanninkielistä musiikkia.  

Emma Gaala järjestettiin Helsingin Jäähallissa 3.2. Gaala esitettiin myös suorana myös Nelosella ja Ruudussa klo 20.00 alkaen. Lue lisää Emma Gaalan sivuilta.

Ram pam pam           
Säv. Tomi Saario, Jonas Olsson, Essi Launimo
San. Tomi Saario, Jonas Olsson, Essi Launimo
Kust. EMP Elements Music Publishing, Isolla Songs
Esittäjä: BESS

Kuva: Laura Iikkanen

Katso tekijöiden ajatuksia Ram pam pam -biisin synnystä:

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Jaa somessa