Siirry sisältöön

Erik Brataas nimitetty Polaris Hubin johtoon

Erik Brataas
07.09.2022

Norjalainen Erik Brataas on nimitetty Polaris Hubin toimitusjohtajaksi. Brataaksella on 25 vuoden laaja kokemus musiikkialalta ja musiikin digitaalisesta jakelusta. Polaris Hub on kolmen pohjoismaisen tekijänoikeusjärjestön yhteisyritys, joka keskittyy musiikin lisensointiin digitaalisilla alustoilla.

Brataas aloittaa toimitusjohtajan positiossa 1. joulukuuta 2022. Hän seuraa tehtävää väliaikaisesti hoitanutta Linda Collinia, joka palaa tehtäväänsä Polaris Hubin lisensointipäälliköksi.

Polaris Hub on kolmen tekijänoikeusjärjestön, Suomen Teoston, Tanskan Kodan ja Norjan Tonon vuonna 2018 perustama yhteisyritys, joka neuvottelee ja tekee sopimukset keskitetysti kaikkien kolmen organisaation puolesta kansainvälisten digitaalisten musiikkipalveluiden kanssa. Yhtiö on neuvotellut sopimukset muun muassa Metan (Facebook & Instagram), Applen, Spotifyn, Youtuben, ja SoundCloudin kanssa.

Erik Brataaksen tärkeimpänä tehtävänä Polaris Hubissa tulee olemaan yhtiön lisensointitoiminnan vieminen eteenpäin ja asiakassuhteiden tiivistäminen sen varmistamiseksi, että pohjoismaiset oikeudenomistajat saavat digitaalisilta alustoilta asianmukaiset korvaukset musiikkinsa käytöstä.

“Tunnen olevani etuoikeutettu päästessäni johtamaan Polaris Hubin kaltaista yhteistyötä. Yhdessä hallituksen ja omistajatahojen kanssa tavoitteeni on edelleen varmistaa, että oikeudenomistajien sopimusehdot digitaalisilta alustoilta ovat parhaat mahdolliset. Kodalla, Teostolla ja Tonolla on vahva pohjoismainen yhteenliittymä, joka on hyvä kumppani niin musiikin tekijöille kuin musiikkia käyttäville asiakkaillekin. Digitaalisen musiikkimarkkinan kasvaessa meillä on edessämme monia hienoja mahdollisuuksia.”, sanoo Brataas nimityksestään.

Erik Brataas on työskennellyt musiikkialalla jo yli 25 vuotta. Hän oli Pohjoismaiden suurimman riippumattoman musiikin jakelijan Phonofilen toimitusjohtajana vuosina 1999–2017. Tämän jälkeen hän on ollut perustamassa useita musiikkialan startupeja, kuten musiikkikustantaja Arctic Rights Managementia. Vuodesta 2021 lähtien hän on toiminut Norjan riippumattomien levy-yhtiöiden järjestön FONOn toimitusjohtajana.

“Olemme todella tyytyväisiä, että saamme Erikin johtamaan ja kehittämään Polaris Hubin toimintaa. Erikin osaaminen ja pitkä musiikkialan kokemus vahvistavat edustamiemme oikeuksien kansainvälistä lisensointia Euroopassa ja globaalisti sekä kasvattaa Teoston repertoaarin arvoa”, kertoo Teoston toimitusjohtaja ja Polaris Hubin hallituksen jäsen Risto Salminen.   

Erik Brataas LinkedIn:ssä linkedin.com/in/erikbrataas/

Lue lisää Polaris Hubista: polarismusichub.com/

Jaa somessa
Lue lisää