Siirry sisältöön

Musiikin käytöstä Facebookissa pohjoismainen sopimus

17.10.2019

Pohjoismaisten musiikin tekijänoikeusjärjestöjen Teoston, Kodan (Tanska) ja Tonon (Norja) yhteisyritys Polaris Hub on tehnyt musiikin käyttöä koskevan lisensointisopimuksen Facebookin kanssa. Sopimus kattaa myös Islannin tekijänoikeusjärjestö Stefin edustaman musiikin.

Sopimus Facebookin kanssa on tärkeä askel eteenpäin pohjoismaisten musiikintekijöiden mahdollisuudesta ansaita tuloja heidän teostensa käytöstä digitaalisissa palveluissa. Sopimus kattaa niin kutsutun EMEA-alueen eli Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan.

”Facebook-lisenssisopimus tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden musiikin tekijöille. Uusi yhteistyömme tunnustaa musiikin arvon ja merkityksen päivittäisessä sosiaalisessa kanssakäymisessä ja odotamme mielenkiinnolla Facebookin uusien musiikkituotteiden kehittämistä”, sanoo Åsa Carild, Polaris Hubin toimitusjohtaja.

Sopimuksen taustalla uusi lisensointiyhteistyö

Sopimuksen tehnyt Polaris Hub on Teoston, Kodan ja Tonon perustama uusi yhteisyritys, joka jatkossa neuvottelee ja tekee sopimukset keskitetysti kaikkien kolmen organisaation puolesta kansainvälisten digitaalisten musiikkipalveluiden kanssa.

”Pohjoismainen musiikki kiinnostaa kotimarkkinoiden lisäksi myös ympäri maailmaa. Polaris Hubin avulla voimme sopia edustamiemme oikeudenomistajien musiikin online-käytöstä kattavasti Euroopassa ja sen ulkopuolella. Polaris Hub mahdollistaa myös nopeat tilitykset kustannustehokkaasti sekä sujuvoittaa musiikin käyttölupien hankkimista netissä toimiviin palveluihin”, toteaa Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

POLARIS: Pohjoismaiset tekijänoikeusjärjestöt Teosto, Koda ja Tono perustivat Polaris Nordic -yhteenliittymän vuonna 2013 tavoitteenaan vastata oikeudenomistajiensa eli säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien asiakastarpeisiin entistä tehokkaammin ja pienemmillä kustannuksilla. olaris on muun muassa kehittänyt musiikkiraportointia ja esityskorvausten tilittämistä helpottavan taustajärjestelmän ja käsitellyt teostietokantasopimuksia kaikkien kolmen järjestön puolesta. Viimeisin yhteinen hanke on Polaris Hub, joka jatkossa neuvottelee ja tekee sopimukset keskitetysti kaikkien kolmen organisaation puolesta kansainvälisten digitaalisten musiikkipalveluiden kanssa.

Lisätietoa:

Markus Kaarto, lisensoinnista vastaava päällikkö, Teosto
Puh. 040 922 0069, markus.kaarto@teosto.fi

Lue lisää:

Facebookin blogissa tietoa musiikkiominaisuuksien käytöstä Suomessa ja kuudessa muussa Euroopan maissa

Polaris Hub lisensoi kansainvälisiä digitaalisia palveluita

Jaa somessa