Siirry sisältöön

Hanna Ekqvist aloitti lakitiimin vanhempana lakimiehenä

07.09.2018

Kuka olet ja mitä tulit Teostolle tekemään?

Olen Hanna Ekqvist ja olen 30-vuotias laulava juristi ja kulttuurin kuluttaja. Aloitin Teoston lakitiimissä vanhempana lakimiehenä.

Missä ja minkä asioiden parissa olet työskennellyt aikaisemmin?

Siirryin Teostolle Asianajotoimisto Procopé & Hornborg Oy:stä, jossa toimin kuusi vuotta IPR, media ja teknologia -ryhmässä – ensin avustavana lakimiehenä ja vuodesta 2015 lähtien asianajajana ja Senior Associatena. Ensimmäisten vuosien aikana keskityin vahvasti tekijänoikeuteen ja musiikki- ja mediajuridiikkaan, mutta ajan myötä toimenkuvani laajeni myös muun muassa tavaramerkki-, mallioikeus-, tietosuoja- ja IT-toimeksiantoihin.

Viime vuonna uusi tietosuoja-asetus työllisti kaikista eniten ja olin mukana kehittämässä uutta tietosuojapraktiikkaa. Viihdyn kansainvälisissä piireissä ja työkokemukseeni kuuluu pari ulkomaantyökomennusta. Vuonna 2015 työskentelin puoli vuotta äänitetuottajia edustavan IFPI:n EU-toimistossa Brysselissä ja keväällä 2018 olin muutaman viikon töissä asianajotoimistossa Lontoossa.

Valmistuin oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2012. Tekijänoikeus ja muut immateriaalioikeudet kiinnostivat kovasti jo opintojeni aikana ja valmistumisen jälkeen päätin erikoistua niihin vielä syvemmin. Olen töiden ohella suorittanut kauppatieteiden maisteritutkinnon pääaineena immateriaalioikeus (Hanken) sekä Post-Graduate Copyright Diploman (King’s College London).

Mikä sai sinut kiinnostumaan avoinna olevasta paikasta ja Teostosta työpaikkana?

Lyhyt vastaus on rakkaudesta musiikkiin. Olen harrastanut musiikkia eri muodoissa pienestä pitäen ja kun Teoston työpaikkailmoitus ilmestyi LinkedIn-feediini toukokuussa, lähetin heti hakemuksen – halusin ehdottomasti tarttua mahdollisuuteen päästä edustamaan musiikintekijöitä ja luovaa alaa!

Sen lisäksi, että musiikkiala on minulle henkilökohtaisesti tärkeä, se on myös mielenkiintoinen ja nopeasti kehittyvä ala. Koin, että vanhemman lakimiehen paikka yhdestä Suomen suurimmista tekijänoikeusjärjestöistä olisi loistava tilaisuus päästä toteuttamaan ammatillisia tavoitteitani.

Miltä ensimmäiset päivät Teostossa ovat tuntuneet ja mitä erityisesti odotat uudelta työltäsi ja työkavereiltasi?

Ensimmäiset viikot ovat lähteneet onnistuneesti käyntiin. Teostossa on rento ja kannustava ilmapiiri ja työkaverit ovat ammattitaitoista ja mukavaa väkeä.

Olen tuntenut itseni hyvin tervetulleeksi ja pitänyt siitä, että hyödyllisen perehdytyksen lisäksi olen päässyt heti tositoimiin. Odotan innolla monipuolisia työtehtäviä, hyviä sparraushetkiä ja tiivistä yhteistyöstä muiden teostolaisten kanssa, verkostoitumista alan toimijoiden kanssa sekä mahdollisuutta kehittyä edelleen tekijänoikeuden ja musiikkialan asiantuntijaksi.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Onko sinulla jotain harrastuksia?

Vapaa-ajallani laulan kuorossa, luen kirjoja (mieluiten historiallisia romaaneja tai dekkareita), käyn salilla ja ulkoilen kotikulmilla Helsingin Lauttasaaressa. Olen alun perin Närpiöstä kotoisin ja lomalla hyppään mielelläni junaan Pohjanmaalle. Rakastan matkustamista ja kulinaarisia elämyksiä, ja minulla on lievä Netflix-riippuvaisuus – jään helposti koukkuun hyvään brittisarjaan.

Jaa somessa