Siirry sisältöön

Hannu Takkula ja Esa Korvenmaa Teoston hallituksen neuvonantajiksi

17.09.2014

28 000:ta kotimaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa edustavan Teoston hallitukseen on kutsuttu ulkopuolisiksi neuvonantajiksi pitkäaikainen europarlamentaarikko ja kansanedustaja Hannu Takkula sekä yli 30 vuoden uran erilaisissa ICT-alan yrityksissä tehneen Esa Korvenmaa.

Takkula ja Korvenmaa aloittivat kaksivuotisen kautensa Teoston kuusihenkisen hallituksen neuvonantajina syyskuun alussa.

Teoston hallituksen puheenjohtajan Kim Kuusen mukaan neuvonantajien myötä hallituksen työskentelyyn saadaan laajaa osaamista, kokemusta ja erilaisia näkökulmia.

”Teostossa keskitämme tulevina vuosina huomiotamme erityisesti sähköisiin palveluihimme. Tässä Työssä Esan asiantuntemus on äärettömän arvokasta. Hannun kokemus politiikan ja lainsäädännön puolelta on puolestaan valtavan pitkä ja hänen näkemyksensä auttaa varmasti Teostoa edistämään ammattimaisen musiikintekijän asiaa ”, sanoo Kuusi.

Aiemmin Teoston hallituksen neuvonantajina toimivat kansanedustaja, SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner sekä entinen Nokian johtoryhmän jäsen, Vision+ -rahaston perustaja Tero Ojanperä.

Teosto on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon järjestö. Teosto keräsi vuonna 2013 kotimaasta esityskorvauksia 50,3 miljoonaa euroa, josta toimintakulujen vähentämisen jälkeen tilitetään 86 prosenttia musiikintekijöille ja -kustantajille.

Lisätietoja:
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Korhonen,
puh. 050 4499 575, etunimi.sukunimi@teosto.fi

Jaa somessa