Siirry sisältöön

Heli Koskinen – viestinnän ja klassisen musiikin taustalla Teostolle

20.11.2018

Kuka olet ja mitä tulit Teostolle tekemään?

Olen Heli Koskinen ja aloitin marraskuun alussa viestinnän suunnittelijan opintovapaan sijaisena. Vastaan ensisijaisesti Teoston sosiaalisen median kanavista, mediaseurannasta sekä Teoston sisäisestä viestinnästä, mutta tulen varmasti olemaan tiiviisti mukana kaikenlaisessa viestinnän tekemisessä.

Missä ja minkä asioiden parissa olet työskennellyt aikaisemmin?

Olen viimeisen neljän vuoden ajan työskennellyt viestintäalalla sekä viestintätoimistoissa että globaalin teknologiayrityksen viestintäkoordinaattorina. Viestinnällisiä kysymyksiä olen päässyt siis tarkastelemaan sekä yrityksen sisältä päin in-house-tekijänä että ulkopuolisena konsulttina erilaisia toimialoja edustavissa asiakkuuksissa. Työtehtäväni ovat painottuneet tiedottamiseen ja PR:ään, sosiaaliseen mediaan sekä verkkosisältöjen tuotantoon. Olen toiminut myös projektipäällikkönä, jolloin vastuullani on ollut kansainvälisten sosiaalisen median kampanjoiden ja sisällöntuotannon koordinointi ja jalkauttaminen eri toimintamaihin.

Valmistuin vuonna 2014 filosofian maisteriksi Turun yliopistosta ja muusikoksi Turun konservatoriolta, jossa opiskelin klassista laulua. Jo opintojeni aikana pohdiskelin, kuinka voisin yhdistää erilaiset opinnot ja mielenkiinnon kohteet työelämässä – nyt muutaman vuoden jälkeen ympyrä sulkeutuu päästessäni työskentelemään musiikintekijöitä edustavan Teoston viestinnässä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan avoinna olevasta paikasta ja Teostosta työpaikkana?

Olen jo pidempään halunnut päästä tekemään töitä itselle merkityksellisen asian, eli musiikin parissa, ja olen seurannut Teoston toimintaa mielenkiinnolla jo vuosia. Viestinnän suunnittelijan pestissä minua kiinnosti mahdollisuus päästä rakentamaan positiivista mielikuvaa Teostosta ja vaikuttaa siihen, millaisena toimijana Teosto nähdään. Sosiaalisen median kanavat ovat täällä tärkeässä roolissa, sillä niiden avulla voimme keskustella ihmisten kanssa alaan liittyvistä asioista matalalla kynnyksellä. Sosiaalisessa mediassa voimme myös avata enemmän sitä, mitä kaikkea Teostossa tehdään musiikintekemisen ja suomalaisen kulttuurin edistämiseksi.

Miltä ensimmäiset päivät Teostossa ovat tuntuneet ja mitä erityisesti odotat uudelta työltäsi ja työkavereiltasi?

Tänne on ollut todella helppo tulla uutena, ja vastaanotto on ollut lämmin. Perehdytykseen on Teostossa panostettu, ja jo ensimmäisten päivien aikana saa hyvän yleiskuvan siitä, mitä kaikkea talossa ja alalla tapahtuu. On ollut myös ilo huomata, että vaikka täällä työskentelee ihmisiä erilaisista taustoista, kaikkia yhdistää rakkaus musiikkiin. Tämä luo kivaa yhteisöllistä fiilistä. Odotan, että pääsen pähkäilemään viestinnän kysymyksiä hyvässä porukassa sekä tarkastelemaan musiikkimaailmaa uudesta vinkkelistä.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Onko sinulla jotain harrastuksia?

Musiikki kulkee mukana myös vapaa-ajalla, ja laulunopiskelu on jatkunut myös ammattiopintojen jälkeen. Silloin tällöin tulee laulettua erilaisissa kokoonpanoissa ja projekteissa, vaikka aktiivisempi tekeminen on jäänyt vuosien mittaan vähemmälle. Musiikin lisäksi lataan akkujani liikkumalla luonnossa, ja erityisesti juokseminen on sydäntä lähellä. Tavoitteenani on juosta elämäni toinen maraton ensi kesänä, joten treenaamista riittää seuraaville kuukausille. Juoksemisen sivuvaikutuksia taas tasapainotan leipomalla viikonloppuisin herkkuja.

LUE LISÄÄ

Teosto työpaikkana

Jaa somessa