Siirry sisältöön

Iskelmä Gaalassa jaettu Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinto Timo Kiiskiselle

15.02.2019

Säveltäjä, sanoittaja Timo Kiiskinen (s. 1963) sai tänään Iskelmä Gaalassa Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnon. Teoston toimitusjohtajan Risto Salmisen ja asiakkuusjohtaja Jani Jalosen jakama palkinto annettiin Kiiskiselle tunnustuksensa pitkäaikaisesta, laaja-alaisesta ja monipuolisesta työstä musiikintekijänä.

”Teosto edustaa musiikkikustantajia ja musiikin tekijöitä, joten haluamme myös Iskelmä Gaalassa jaettavalla Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnolla nostaa esiin nimenomaan säveltäjiä ja sanoittajia, joiden työn tuloksena kauniit, koskettavat, viiltävät ja vavisuttavat laulut syntyvät”, toteaa Risto Salminen.

”Tämän vuoden palkittava Timo Kiiskinen on omien levytystensä ohella kirjoittanut kappaleita muille artisteille jo neljällä vuosikymmenellä. Kiiskisen tekemää musiikkia ovat levyttäneet kansansuosikit Katri-Helenasta Kari Tapioon ja Anna Puusta Lauri Tähkään. Nuorempien kollegoidensa legendaksikin nimittämä Kiiskinen on pitkän linjan lauluntekijä, joka on työssään suvereeni”, Salminen sanoo.

Kiiskisen tunnetuimpia, yksin tai yhteistyönä syntyneitä, muiden artistien esittämiä kappaleita ovat muun muassa Sami Saaren Ainutkertainen, Samuli Edelmannin Sininen sointu ja Tähtipölyä, Pate Mustajärven Ukkometso, Vesa-Matti Loirin Hyvää puuta, Pepe Willbergin Lyhyenä hetkenä sekä Lauri Tähkän Palavaa vettä ja Mä en pelkää.

Kiiskinen on palkittu Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla vuonna 2011 ja Juha Vainio -palkinnolla vuonna 2014. 

Iskelmä Gaalassa jaettavalla Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnolla huomioidaan ansioituneita musiikintekijöitä. Palkinnon saajista päättää Teoston johtoryhmä.

Lue Timo Kiiskisen haastattelu Teostory-verkkolehdessämme 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Susanna Perämaa
susanna.peramaa (at) teosto.fi, p. 040 558 8023

Jaa somessa