Siirry sisältöön

Joulukuun tilitys maksetaan 18.12. – uusi järjestelmä tuo uutta tilitystietoa

29.11.2013

Joulukuu tuo Teoston tekijäasiakkaille mukanaan paitsi yhden vuoden päätilityksistä, myös uudenlaisen tilitysnäkymän ja aiempaa tarkempaa tietoa tilityksen sisällöstä. Muutos johtuu uudesta tilitysjärjestelmästä, joka otetaan käyttöön joulukuun tilityksessä.

Joulukuun tilitys maksetaan 18.12., ja tilitettävät rahat näkyvät tilitystä saavien tekijöiden tileillä 20.12. mennessä. Joulukuussa musiikintekijöille ja kustantajille tilitetään korvauksia muun muassa suurissa konserteissa, kaupallisilla radiokanavilla ja ulkomailla esitetystä musiikista.

Uuden yhteispohjoismaisen tilitysjärjestelmän ansiosta musiikintekijä voi jatkossa tarkastella saamaansa tilitystä tilitysalueen (radio, tv, tapahtumat), esitetyn teoksen tai esitysmaan perusteella.

Uuden järjestelmän ansiosta on myös aiempaa helpompaa saada yleiskuva tilityksen sisällöstä ja suuruudesta sekä nähdä esimerkiksi se, minkä teosten esityksistä tilitetyt rahat ovat pääosin kertyneet. Mukana on niin ikään aiempaa tarkempaa tietoa teoksen esityksistä ja vaikkapa siitä, millä radiokanavalla teosta on soitettu.

Tilitysnäkymän uudistus koskee ainoastaan Teoston uusia tilityksiä. Joulukuussa uuden tilitysnäkymän rinnalla on vielä myös vanhanmallinen tilityslista maksetuista hyvitysmaksuista ja lainauskorvauksista. Aiempien tilitysten tilityslistat säilyvät edelleen pdf-muodossa verkkopalvelussa. Myös NCB:n tilityslistat ovat vastedeskin verkkopalvelussa pdf-tiedostoina.

Joulukuun tilitys on ensimmäinen, jonka tilitämme uudella järjestelmällä, ja järjestelmän kehittäminen jatkuu edelleen. Otamme kuitenkin mieluusti vastaan palautetta ja kehitysideoita tilitysnäkymään ja sen käytettävyyteen liittyen, jotta järjestelmästä saadaan parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaitamme palveleva.

Jaa somessa