Siirry sisältöön

Joulukuun tilitys yhteensä 11,8 M€, uudistimme verkkopalvelua

08.12.2020

Maksamme joulukuun tilityksessä 17.12.2020 säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille musiikinkäyttökorvauksia yhteensä 11,8 miljoonaa euroa. Tästä 5,4 miljoonaa euroa maksetaan Teoston suorille ja kotimaisille asiakkaille.

Tilityksessä nyt maksettavat korvaukset on kerätty musiikista, jota on käytetty huhti-kesäkuun 2020 aikana konserteissa, radiossa, televisiossa, taustamusiikkina sekä streaming-palveluissa. Mukana on myös ulkomailta ja video on demand -käytöstä kerättyjä korvauksia, vuoden 2020 lainauskorvaukset sekä korvauksia, joita ei ole aiemmin voitu maksaa esimerkiksi vahvistamattomien teosten vuoksi.

Erittelyn omasta tilityksestäsi näet verkkopalvelun täysin uudistetusta Korvaukset-osiosta

Entinen Tilitys- pankki ja verotiedot -osio on vaihtunut verkkopalvelussa uuteen Korvaukset-osioon, jonka alta löytyvät Kertyneet tilitykset – ja Maksetut korvaukset -välilehdet. 

Kertyneet tilitykset -välilehdellä näet mille teoksille ja miltä alueelta tai mistä lähteestä tilitykset ovat kertyneet. Maksetut korvaukset -välilehdellä näet maksettujen korvausten tiedot ja kussakin tilityksessä tehdyt vähennykset. Tulossa olevan tilityksen alustavat tiedot esityskorvauksista näkyvät Kertyneet tilitykset -välilehdellä entiseen tapaan aina n. 10 päivää ennen maksatusta. Myös tilitysten sisältöä avaavat tilityskirjeet löytyvät kunkin tilityksen kohdalta.

Aikaisemmin erillisinä pdf-dokumentteina verkkopalvelussa näkyneet NCB:n ja NMP:n keräämät korvaukset näkyvät nyt suoraan muiden korvausten joukossa Kertyneet tilitykset –välilehden erittelyissä.

Uudistuksen myötä verkkopalvelu on kokonaisuudessaan nopeampi ja tehokkaampi ja palvelun hakutyökalut ovat aiempaa paremmat. Tiedot esitetään sekä visuaalisesti että verbaalisesti aiempaa selkeämmin ja ymmärrettävämmin. Sekä tekijät että kustantajat voivat halutessaan ladata oman tilitysdatansa exceliin. Exceliin ladattu data on vielä yksityiskohtaisempaa kuin verkkopalvelussa näytettävä tiedot: excelissä tiedot näkyvät oikeusluokkatasolla esimerkiksi mekanisointi ja esittäminen eriteltynä.  

Erityisesti tietoturvan kannalta tärkeä uudistus on se, että voit itse lisätä verokorttisi omiin tietoihisi Maksetut korvaukset -välilehdellä .jpg tai .pdf-tiedostona. Verokortteja ei siis tarvitse eikä kannata enää lähettää meille sähköpostitse tai postitse.

Uudistettuun palveluun tullaan siirtämään tilitystiedot vuoteen 2014 saakka. Ensimmäisessä vaiheessa palvelusta löytyvät vuodesta 2017 alkaen, sitä varhaisemmat vuodet saadaan tuotua palveluun viimeistään alkuvuonna 2021.

Tunnukset verkkopalveluun hukassa?

 Ei hätää, jos sinulla ei ole verkkopalvelutunnuksia tai olet hukannut tunnuksesi! Voit hakea tunnukset verkkopalveluumme tekemällä verkkopalvelusopimuksen (vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla) tai hakea uudet tunnukset unohtuneiden tilalle täältä.

Jaa somessa