Siirry sisältöön

Juhana Vartiainen Teoston hallituksen neuvonantajaksi

18.05.2016

Juhana Vartiainen

30 000 kotimaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa edustavan Teoston hallitukseen on kutsuttu ulkopuoliseksi neuvonantajiksi kansanedustaja Juhana Vartiainen. Vartiainen aloittaa kaksivuotisen kautensa Teoston hallituksen neuvonantajana 18.5.

Teoston hallituksen puheenjohtaja Kim Kuusi arvioi Vartiaisen tuovan hallituksen työskentelyyn arvokasta taloudellista näkemystä sekä poliittisen kentän tuntemusta.

”Uskon, että Juhanan vahva taloustieteellinen kokemus ja politiikan tuntemus auttavat Teostoa edistämään ammattimaisen musiikintekijän asiaa muuttuvassa markkinatilanteessa”, Kuusi sanoo.

”Kulttuuristen ja luovien sisältöjen toimialat ovat avainasemassa siinä globaalissa digitaalitaloudessa, joka silmiemme edessä muovautuu. Sisältöjen hallinta ja niiden markkinat ovat hyvin kiinnostavia, ja olen kokemukseni ja osaamiseni nojalla siksi hyvin mielelläni mukana Teoston hallitustyöskentelyssä, suomalaisen luovan työn tekijöiden parhaaksi”, Vartiainen toteaa.

Musiikin tekijöitä ja kustantajia edustavan Teoston hallituksessa ovat säveltäjä Kim Kuusi (puheenjohtaja), säveltäjä Kimmo Hakola, sanoittaja Kaija Kärkinen, kustantaja Ari Nieminen, kustantaja Tommi Tuomainen ja säveltäjä-sanoittaja Markus Nordenstreng. Toisena hallituksen neuvonantajana jatkaa pitkän uran ICT-alalla tehnyt Esa Korvenmaa.

Jaa somessa