Siirry sisältöön

Juho Kaitamaa: tekijänoikeuksien ja sisältömarkkinoiden asiantuntija uuden äärellä

Juho Kaitamaa
13.09.2018

Music Licensing Manager Juho Kaitamaa tekee yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten mediayhtiöiden, operaattorien ja muiden musiikkia käyttävien yritysten kanssa. Siirtyminen juristin tehtävistä uudenlaiseen rooliin tarjoaa työhön monipuolisesti uusia haasteita. Musiikin ja muiden sisältöjen käyttö- ja jakelutavat muuttuvat koko ajan, joten työ vaatii jatkuvaa toimintaympäristön seuraamista ja asiakkaiden liiketoiminnan ymmärtämistä. 

Millaisia tavoitteita työhösi liittyy?

Pyrin varmistamaan, että asiakkaani käyttävät liiketoimintaansa varten mahdollisimman paljon Teoston edustamaa musiikkia ja että tätä käyttöä varten heillä on myös lisenssi kunnossa. Tärkeänä tavoitteenani on pyrkiä myös asiakassuhteiden hyvään ylläpitoon ja siihen, että yhteistyö kanssamme koettaisiin aidosti lisäarvoa tuottavana tekemisenä.

Miten urapolkusi toi sinut Teostolle?

Tulin Teostoon aikoinaan lakimieheksi elokuussa 2011. Vaihdoin tuolloin Teostoon asianajotoimistosta, jossa työskentelin IP&Tech-ryhmässä etupäässä IPR-asioiden, kuten tavaramerkkien, patenttien ja tekijänoikeuksien sekä teknologiaan liittyvien toimeksiantojen parissa.

Teostolla olen ehtinyt ja saanut tehdä melkeinpä kaikkea mahdollista mitä juristin hommiin voi tekijänoikeusjärjestössä ylipäänsä kuulua. Mukaan on tarttunut melko syvällistä osaamista tekijänoikeuksista ja sisältömarkkinoista.

Teostolta siirryin hetkeksi digimarkkinoinnin pariin mediayhtiöön, jossa vastuulleni kuului mm. operatiiviseen toimintaan liittyviä lakiasioita kuten myynnin tukemista ja osallistuin lisäksi mm. massiiviseen tietosuojaprojektiin.    

Nyt työssäsi painottuu enemmän asiakastyö. Miltä muutos on tuntunut?

Pienen etäisyyden ottaminen aiempiin töihini ja uuden roolin omaksuminen asiakastyössä on kasvattanut motivaatiota ja syksy näyttäytyy kaikkine haasteineen mielenkiintoiselta! Odotan työltäni paljon uusien asioiden oppimista ja työkavereilta yhdessä tekemisen lisäksi myös sopivassa määrin haastamista ja suoraa palautetta silloin, kun tarvetta siihen on.

Mitä teet vapaa-ajallasi? 

Asun perheen kanssa Etelä-Espoossa vanhassa rivarissa, jota ei millään jaksaisi enää remontoida. Lapsista nuorimmainenkin aloitti juuri päiväkodissa ja arki menee pitkälti lasten harrastuksissa ja rutiinien pyörittämisessä. Iltaisin raahaudun salille vapaiden painojen pariin ja koetan nauttia ulkoilmastakin. Harrastuksiin kuuluu hifistelyn (musiikkiin ja muuhun teknologiaan liittyvä) lisäksi syventyminen erityisesti Single Malt -viskeihin ja kokkailu keittiössä. Teen myös syntymäpäiväkakkuja (omien) lasten juhliin.

Entäpä musiikkimakusi?

Musiikin suhteen menen yleensä melko lavealla otannalla Iron Maidenista klassiseen, mutta tällä hetkellä kuuntelussa on erityisesti ulkomaista (Pusha T ja muut Kanyen tuottamat levyt sekä tietenkin ysäriklassikot) sekä kotimaista (Eevil Stöö, DJ Ibusal) rap-musiikkia, jazzia ja muuta mielenkiintoista musiikkia.  

Lue lisää: 

Työpaikat Teostolla

Jaa somessa