Siirry sisältöön
Kaija Saariaho

Kansainvälistyminen

Edistämme suomalaista musiikkia ja sen menestystä maailmalla.

Säveltäjä Kaija Saariaho
Teoston asiakas vuodesta 1978

Asiakkaanamme saat korvauksia myös silloin, kun musiikkiasi esitetään ulkomailla. Meillä on laaja kansainvälinen verkosto ja palvelemme ja neuvomme sinua, kun rakennat kansainvälistä uraa.

Tilityksiä kaikkialta maailmasta 

Meillä on laajat kansainväliset kumppaniverkostot ja maksamme korvauksia, kun musiikkisi soi maailmalla.

Meillä on ns. vastavuoroisuussopimukset noin 70 ulkomaisen tekijänoikeusjärjestön kanssa. Ulkomaiset tekijänoikeusjärjestöt keräävät omasta maastaan korvaukset asiakkaidemme musiikin käytöstä ja tilittävät korvaukset Teostolle. 

Teoston kautta maailmalle 

Teoston kautta myös sinä musiikin tekijänä olet osa kansainvälistä musiikkimaailmaa. Meillä on maailmanlaajuinen yhteistyöverkosto ja huolehdimme siitä, että voit toimia turvallisesti missä ikinä musiikkiasi soitetaan.  

  • Kaikki asiakkaamme saavat kauttamme kansainvälisen tekijäidentiteetin: IPI-numeron ja teoksillesi ISWC-koodit, joilla ne tunnistetaan kaikkialla maailmassa.
  • Neuvottelemme puolestasi kansainvälisten alustojen kanssa. Solmimme sopimukset puolestasi myös kansainvälisten online-alustojen kuten YouTuben, Facebookin, Instagramin ja SoundCloudin kanssa. Olemme perustaneet neuvotteluita varten yhteispohjoismaisen Polaris Music Hubin, jolla on taustallaan useamman maan neuvotteluvoima.
  • Tarjoamme palvelua ja tukea urasi varrella suomen kielellä.
  • Rahoitamme osaltamme Music Finland ry:tä, joka keskittyy suomalaisen musiikin vientiin ja tarjoaa musiikin ammattilaisille kansainvälistymiskoulutuksia, vientimatkoja ja showcase-esiintymisiä kansainvälisissä musiikkitapahtumissa. Lue lisää Music Finlandin sivuilta.
  • Tarjoamme sinulle tietoa erilaisista markkinoista, sopimuksista ja korvausten keräämisen tarkemmasta logiikasta sekä kontakteja kansainvälisten verkostomme kautta.
Lue lisää
Esitysilmoitus tuo musiikintekijälle palkkiot Yhdysvalloista
Yhdysvalloista kertyy merkittäviä määriä musiikin tekijänoikeustuloja Suomeen. Markkinan laajuutta kuvaa, että viime vuonna kaupallisia radiokanavia oli…
Venäjän musiikkimarkkinoilta löytyy tilaa ja erilaisia yleisöjä
Millaista on rakentaa musiikkiuraa Venäjän markkinoilla? Entä mitä keikkakiertueista tai markkinoinnista tulee tietää? Greg Goldenzwaig ja Ekaterina…
”Suositulle soittolistalle pääseminen on nykyään se lottovoitto”
Sami Valkonen on menestyneimpiä suomalaisen musiikkibisneksen ammattilaisia maailmalla. Digitalisoitumisen kynnyksellä Valkonen määritteli musiikkialan…
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!