Siirry sisältöön

Kansainvälisyys kiikarissa? Music Finlandin teosvientituet haettavissa

18.08.2014

Music Finlandin teosvientituen tarkoituksena on tukea suomalaisten säveltäjien, kirjoittajien, tuottajien ja heidän edustajiensa kansainvälistymistä ja vientiä. Tukea teosvientiin voi hakea etukäteen tai takautuvasti. Toimenpiteen tulee kuitenkin toteutua vuoden 2014 aikana. Parhaillaan käynnissä oleva tuen toinen hakukierros päättyy 30.9.

Tuella kannustetaan kirjoittajia, säveltäjiä ja kustantajia esimerkiksi osallistumaan kansainvälisiin co-write-workshopeihin, tekemään teosvientimatkoja sekä oma-aloitteisia co-write-matkoja ja matkustamaan teostensa esityksiin ulkomaille. Tukea voi käyttää myös muihin teoksen vientiä edistäviin toimenpiteisiin sekä kansainvälisten kumppanien Suomeen suuntautuviin matkoihin.

Tuettavien toimenpiteiden tulee olla osa kirjoittajan/säveltäjän ja/tai häntä edustavan yrityksen kansainvälistymisstrategiaa ja tähdätä merkittävään yhteistyökumppanuuteen, uuteen avaukseen tai näkyvyyden kasvattamiseen kohdemarkkinalla. Tuki voi olla enintään 50 % todellisista toteutuneista kustannuksista. Myönnettävän tuen vähimmäismäärä on 500 euroa.

Mikäli tukea hakee yritys ja toimenpiteisiin osallistuu useita yhtiön edustamia tekijöitä, voi yhtiö hakea tukea joko koko tuotannolle tai tekijäkohtaisesti. Tukea voi hakea joko tekijälle tai hänen edustajalleen (esim. kustantaja tai manageri) tai molemmille yhdessä.

Teosvientituki on opetus- ja kulttuuriministeriön Music Finlandin jaettavaksi myöntämää tukea.

Tuen hakeminen

Tukea teosvientiin voi hakea etukäteen tai takautuvasti. Toimenpiteen tulee kuitenkin toteutua vuoden 2014 aikana. Tukea haetaan sähköisellä hakulomakkeella Music Finlandin sivuilta.

Vuonna 2014 jaetaan 20 000 euroa teosvientitukea. Tukea jaetaan kolmella hakukierroksella tai niin kauan kuin jaettavaa tukea riittää. Tukipäätökset tekevä riippumaton työryhmä kokoontuu jokaisen hakuajan päätyttyä.

Tuen hakukierrokset 2014:

    30.6.–10.8.2014
    11.8.–30.9.2014
    1.10–15.11.2014

Lue lisätietoa Music Finlandin sivulta Teosvientituki 2014

Jaa somessa