Siirry sisältöön

Kansalta lähes 100 ehdotusta Teosto-palkinnon saajaksi

01.02.2017

Yksi tai useampi kotimainen musiikkiteos palkitaan jälleen huhtikuussa Teosto-palkinnolla. Teosto keräsi verkkosivuillaan loppuvuodesta 2016 suuren yleisön mielipiteitä siitä, mikä tai mitkä teokset olisi syytä palkita. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli lähes 100. 


Kuvassa ylhäällä Karuna (kuva Jimmy Träskelin), alhaalla Yona (kuva Tiina Palm) ja Olli Virtaperko (kuva Kreetta Järvenpää).

”Yleisöehdotukset edustavat useita eri musiikkilajeja ja tyylejä, mikä on hyvä osoitus siitä, miten monipuolisesti Suomessa tehdään ja julkaistaan musiikkia yhden vuoden aikana”, palkintoraatien sihteerinä toimiva Teoston markkinointipäällikkö Susanna Perämaa arvioi.

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista musiikkialan palkinnoista. Palkinto annetaan huhtikuussa 2017 teokselle, joka on vuoden 2016 tuotantoa.

”Valtaosa suurelta yleisöltä saapuneista ehdotuksista täytti palkintokriteerit, mutta joukossa oli myös joitain vanhempia teoksia, ehdotus projektin tai elämäntyön palkitsemisesta sekä ulkomaisia teoksia”, Perämaa kertoo.

Myös yleisön ehdotukset esiraadin arvioitaviksi

Yleisön antamat ehdotukset toimitetaan ehdokkaat valitsevan esiraadin käsiteltäväksi. Seitsemästä musiikkialan ammattilaisesta koostuva esiraati käsittelee sekä omat ehdotuksensa että suuren yleisön ehdotukset ja valitsee niistä varsinaiset Teosto-palkintoehdokkaat.

Vuoden 2017 Teosto-palkintoehdokkaat julkistetaan 16.2.2017 järjestettävässä tilaisuudessa. Palkintoehdokkaita valitaan vuosittain 5-7, ja ehdokasjulkistuksessa paljastetaan myös ehdokkaat valinneen esiraadin kokoonpano.  

Palkinnon voittaja tai voittajat julkistetaan huhtikuussa 2017. Voittajan tai voittajat esiraadin asettamien ehdokkaiden joukosta valitsee arvovaltainen jury, jossa on neljä jäsentä.

Tietoa Teosto-palkinnosta

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista, joka jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle kotimaiselle musiikkiteokselle. Teosto on jakanut tunnustuspalkintoa vuodesta 2003 lähtien edistääkseen kotimaista luovaa säveltaidetta.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan 1 – 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi, palkintosumma on 25 000 euroa.

Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella, vaan sen avulla halutaan nostaa esiin rohkeita, innovatiivisia ja omaperäisiä kotimaisia teoksia. Palkinnon saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja sen tulee olla edellisen vuoden tuotantoa.

Yleisön ehdotukset palkinnon saajaksi

Jaa somessa