Siirry sisältöön

Lähes 70 yleisöehdotusta Teosto-palkinnon saajaksi

17.01.2018

Yksi tai useampi kotimainen musiikkiteos palkitaan jälleen loppukeväästä Teosto-palkinnolla. Keräsimme verkkosivuillamme myös suurelta yleisöltä ehdotuksia siitä, mikä tai mitkä viime vuonna julkaistut tai kantaesitetyt teokset tulisi tänä vuonna palkita. Netin kautta palkinnon saajaksi ehdotettiin 68:a eri kappaletta. 

Kaiken kaikkiaan ehdotuksia lähetettiin vuoden loppuun mennessä 144 kappaletta, mutta joitakin teoksia ehdotettiin useita kertoja.  Päällekkäisyyksien karsimisen jälkeen eri teoksia jäi ehdotettujen listalle vielä 68.  Valtaosa lähetetyistä ehdotuksista täytti Teosto-palkinnon kriteerit: kotimaisuuden ja teoksen tai teoskokonaisuuden julkaisun tai kantaesityksen viime vuoden aikana.

”Ehdotuksissa on musiikkia laidasta laitaan todella laajalla kirjolla. Jos haluat löytää uutta kuunneltavaa, kannattaa tutkia myös tätä listaa,” toteaa palkintoraatien sihteerinä toimiva Teoston markkinointipäällikkö Susanna Perämaa

Yleisön ehdotukset esiraadille

Yleisön antamat ehdotukset on toimitettu tiedoksi musiikkialan asiantuntijoista koostuvalle Teosto-palkintoesiraadille, joka valitsee lopulliset ehdokkaat lukuisten omien ehdotustensa ja suuren yleisön ehdotusten joukosta. Vuoden 2019 Teosto-palkintoehdokkaat julkistetaan keskiviikkona 6. helmikuuta. 

Tietoa Teosto-palkinnosta

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista, joka jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle kotimaiselle musiikkiteokselle. Teosto on jakanut tunnustuspalkintoa vuodesta 2003 lähtien edistääkseen kotimaista luovaa säveltaidetta.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan 1 – 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi, palkintosumma on 25 000 euroa.

Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella, vaan sen avulla halutaan nostaa esiin rohkeita, innovatiivisia ja omaperäisiä kotimaisia teoksia. Palkinnon saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja sen tulee olla edellisen vuoden tuotantoa.

Lisätietoja:
Susanna Perämaa, markkinointipäällikkö, 09 6810 1347, etunimi.sukunimi@teosto.fi

Jaa somessa