Siirry sisältöön

Maksullinen keikka tai konsertti livenä netissä? Hanki Teoston uusi, selkeä musiikinkäyttölupa

24.04.2020

Helppo ja selkeä livestriimauslupa

Koronatilanteen kokoontumisrajoitusten vuoksi live-esiintymisten mahdollisimman vaivaton siirtäminen digikanaviin on entistäkin tärkeämpää. Haluamme nähdä ja kuulla musiikkia entistä enemmän, ja mieluiten palveluissa, jotka ovat interaktiivisia ja mahdollistavat live-tilanteen kaltaisen kanssakäymisen ja yhteisöllisyyden.
 
Jotta monipuolisia musiikkisisältöjä voi katsella ja kuunnella niin, että myös musiikin säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja kustantajat saavat korvauksen tekemästään työstä, toimme markkinoille kokeiluluontoisen live-striimausluvan, jonka nimi on Live-esiintymisten kuluttajamaksullinen suoratoisto (striimaus). Lue lisää luvasta ja katso sen hinnasto. 
 

Pitkä nimi, helppo lupa

Pitkähköstä nimestään huolimatta lupa on helppo ja selkeä: jos järjestät netissä striimattavan keikan, konsertin tai muun live-musiikkitapahtuman, johon myydään pääsylippuja tai tarjotaan muulla tavoin maksullisia katseluoikeuksia (esim. pyytämällä lahjoituksia), tämä musiikinkäyttölupa mahdollistaa sen.
 
Lupa on helpoin vaihtoehto myös niille musiikintekijöille, jotka järjestävät maksullisen livestriimatun esiintymisensä itse. Toinen musiikintekijöille mahdollinen vaihtoehto on itsehallinnointi, jos itsehallinnoinnin ehdot* täyttyvät.
 
Luvan hinnoittelumalli on selkeä: prosenttiosuus kunkin live-striimatun keikan, konsertin tai musiikkitapahtuman alvittomista katseluoikeustuloista. Lisämaksulla live-striimin voi jättää 7 vuorokauden ajaksi palveluun, jossa se esitettiin.
 

Lupa pähkinänkuoressa

 • Lupa yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille, jotka tarjoavat kuluttajille kertamaksullisia musiikin live-esiintymisiä suoratoistotekniikalla (streaming).
 • Suoratoistettavia live-esiintymisiä voivat olla mm. artistien ja bändien keikat, festivaalit, konsertit yms. live-esiintymiset, joihin tarjotaan kertamaksullisia katseluoikeuksia.
 • Kertamaksuja ovat mm. livestriimiin tai siitä tehtyyn tallenteeseen myydyt katseluoikeudet (pääsyliput tai muut katselumaksut), katsojilta pyydetyt lahjoitukset tai muut vastaavat tulot, joita katseluoikeudesta pyydetään.
 • Lupa on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka antaa oikeuden käyttää  Teosto/NCB:n edustamia musiikkiteoksia live-striimeissä  ja välittää niitä palvelun loppukäyttäjille.
 • Lupaan voi lisätä myös oikeuden tarjota striimiä  7 vrk:n ajan live-striimauksen jälkeen (on-demand).
 • Lupa on väliaikaisesti tarjolla oleva kokeilulupa ja se dellyttää musiikinkäytön raportointia Teostolle.
 • Luvan voi hankkia lähettämällä omat yhteystiedot (myös puh. nro) sähköpostitse osoitteeseen medialicensing@teosto.fi, niin asiakasvastaavamme ottaa yhteyttä.

*Itsehallinnoin ehtoja

 • Tekijän on oltava Teoston suora asiakas
 • Itsehallinnointi-ilmoitus on tehtävä Teoston verkkopalvelussa niin hyvissä ajoin, että itsehallinnointi on rekisteröity viimeistään 30 päivää ennen live-striimattavaa esiintymistä
 • Jos jossain biisissä/teoksessa on myös muita tekijöitä tai kustantaja, myös heiltä kaikilta on saatava kirjallinen lupa itsehallinnointiin ennen itsehallinnointi-ilmoituksen tekemistä
 • Itsehallinnointi-ilmoitus livestriimattavista esiintymisistä tehdään Teoston verkkopalvelussa, toistaiseksi vielä elävän musiikin itsehallinnointiin tarkoitetulla lomakkeella (Käyttöoikeuden myöntäminen elävän musiikin alueella). 
 • Jos tekijä haluaa jättää livestriimatusta esiintymisestä striimausalustalle tallenteen myöhempää katselua varten ja itsehallinnoida myös tallennetta, tallenteen itsehallinnoinnista on tehtävä verkkopalvelussa erillinen Käyttöluvan myöntäminen av-alueella -ilmoitus.
Jaa somessa