Siirry sisältöön

Marko Maunukselasta Vuoden raportööri

29.10.2013

Musiikintekijät ja -kustantajat ovat jakaneet neljännen kerran Vuoden raportööri -palkinnon esimerkillisesti esitysilmoituksensa tekeville. Esitysilmoitus on Teostolle tehtävä ilmoitus musiikista, jota bändi tai solisti on esittänyt keikallaan. Ilmoitusten perusteella Teosto maksaa esityskorvaukset musiikintekijöille.

Vuoden raportööri -palkinnon sai tänä vuonna Marko Maunuksela. Palkintolautakunnan perusteluista käy ilmi, kuinka Maunuksela on mallikelpoisella esitysraportoinnillaan varmistanut esityskorvaukset säveltäjille, sanoittajille ja sovittajille. Maunuksela on tehnyt uransa alusta lähtien esitysilmoitukset huolellisesti ja ajoissa, ja osoittanut näin arvostustaan musiikintekijöitä kohtaan. Hän on lisäksi ”myönteiseen ja valoisaan tapaansa välittänyt sanomaa raportoinnin tärkeydestä artistikollegoilleen ja ohjelmatoimistonsa toimihenkilöille”.

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry luovutti palkinnon yhdistyksen syyskokouksessa 28. lokakuuta.

”Lämmin kiitos tunnustuksesta. Tuntuu erittäin hyvältä. On etuoikeutettua, kun saa tehdä hyvää yhteistyötä musiikintekijöiden kanssa, esittää ja levyttää heidän upeita teoksiaan. Tämä on minun kiitokseni kaikille heille”, Maunuksela sanoi kiitospuheessaan.

Vuoden raportööri -palkinnoilla halutaan kunnioittaa sellaisia esittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä, jotka hoitavat musiikkitietojen ja lipputulojen raportoinnin mallikkaasti. Näin varmistetaan, että myös musiikintekijät eli säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat saavat työstään korvauksen. Raportoinnin avulla Teosto ohjaa tekijänoikeuskorvaukset juuri niille henkilöille, joiden tekemiä kappaleita on esitetty julkisesti. Esityskorvaukset ovat musiikintekijälle usein ainoa tulonlähde.

Viime vuonna Vuoden raportööri -palkinnon saivat Yö-yhtye ja järjestäjätaholta Live Nation. Tänä vuonna järjestäjäpalkintoa ei jaettu. Ensimmäisen kerran palkinnot jaettiin vuonna 2010.

Palkintona luovutetun kunniakirjan allekirjoittajina ovat Teosto, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Suomen Säveltäjät ry sekä Suomen Musiikkikustantajat ry.

Kuva: Markku Mattila

Jaa somessa