Siirry sisältöön

Mikael Jungner ja Tero Ojanperä Teoston hallituksen neuvonantajiksi

14.06.2012

Teoston hallitukseen on kutsuttu ulkopuolisiksi neuvonantajiksi kansanedustaja, SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner sekä entinen Nokian johtoryhmän jäsen, Vision+ -rahaston perustaja Tero Ojanperä. Jungner ja Ojanperä aloittavat kaksivuotisen kautensa Teoston kuusihenkisen hallituksen neuvonantajina tänään.

Musiikkiala on ollut viime vuodet teknologisen kehityksen ja uudenlaisten musiikin jakelutapojen ja kulutustottumusten myötä murroksessa. Teoston hallituksen puheenjohtajan Kim Kuusen mukaan neuvonantajien myötä hallituksen työskentelyyn saadaan laajaa osaamista, kokemusta ja erilaisia näkökulmia.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Mikaelin ja Teron mukaan hallitustyöhömme. Uskon, että heidän näkemyksensä auttavat Teostoa kehittämään yhä parempia palveluratkaisuja nopeasti muuttuvaan toimintaympäristöömme. Näin tuetaan ammattimaisen suomalaisen musiikintekijän menestymistä parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Kuusi.

Mikael Jungner on aiemmin työskennellyt muun muassa Yleisradion toimitusjohtajana ja Microsoftin yhteiskuntasuhdejohtajana. Hänen mukaansa uusi rooli ei ole päättäjän rooli, vaan sparraajan rooli.

”Tuntuu arvokkaalta päästä mukaan edistämään suomalaista kulttuuria. Itse näen tärkeänä mutkattoman ja luontevan yhteistyön syventämisen sisältöä luovien ja sitä hyödyntävien tahojen välillä”, Jungner kertoo.

Tero Ojanperä on entinen Nokia Oyj:n palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja ja nykyinen Vision+ -rahaston johtaja. Vision+ tukee uusien ideoiden tuotekehitystä ja kaupallistamista. Se keskittyy digitaalisiin kuluttajatuotteisiin, kuten internetpalveluihin, peleihin sekä mobiili- ja tietokonesovelluksiin. Ojanperä on myös yhdysvaltalaisen, muusikoita auttavan MusiCares-järjestön hallituksen jäsen.

”Haluan olla vahvasti tukemassa suomalaisen luovan alan kasvua ja auttaa toimijoita löytämään uusia mahdollisuuksia”, Ojanperä sanoo.

Kuvassa vasemmalta Tero Ojanperä ja Mikael Jungner
Kuva: Maarit Kytöharju

Jaa somessa