Siirry sisältöön

Musiikin luova alkutuotanto perusti advisory boardin tukemaan vaikuttamistoimintaansa

01.02.2023

Neljä musiikin luovan alkutuotannon järjestöä: Teosto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat ja Suomen Säveltäjät ovat eduskuntavaalien alla yhdistäneet voimansa yhteisten hallitusohjelmatavoitteiden taakse. Vaikuttamistoiminnan tueksi on perustettu eri puolueiden kansanedustajista koostuva advisory board.

Advisory boardin tavoitteena on syventää vuoropuhelua musiikkialan ja poliittisten päättäjäkentän välillä. Advisory boardissa kuullaan päättäjien näkemyksiä musiikkialan yhteiskunnallisista tavoitteista sekä käydään keskustelua politiikkasisältöjen ajankohtaisista teemoista. Lisäksi kokouksissa jaetaan ajankohtaista tietoa kannanmuodostuksesta sekä erilaisten hankkeiden valmistelusta.

Advisory boardiin on kutsuttu jäseniksi yksi edustaja jokaisesta puolueesta. Jäseninä ovat vuodesta 2023 alkaen Eeva-Johanna Eloranta (SDP), Juho Eerola (perussuomalaiset), Saara-Sofia Sirén (kokoomus), Hilkka Kemppi (keskusta), Saara Hyrkkö (vihreät) sekä Veronika Honkasalo (vasemmistoliitto). Lisäksi kokouksiin osallistuu yksi edustaja kustakin mukana olevasta musiikkialan järjestöstä.

Puolueista kutsutut edustajat ovat poliittisia vaikuttajia, jotka on todettu musiikki- ja kulttuurialaan perehtyneiksi sekä ovat osallistuneet kulttuurialan keskusteluun tai toimintaan. Advisory board kokoontuu noin 2-3 kertaa vuodessa. Kokouksista ei makseta kokouspalkkioita.

Ensimmäisessä kokouksessaan 17.1.2023 advisory board kertasi musiikin luovan alkutuotannon hallitusohjelmatavoitteet, keskusteli ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta sekä kävi läpi yhteiskunnallisen tilanteen vaikutuksia tavoitteiden toteutusmahdollisuuksiin.

Jaa somessa