Siirry sisältöön

Musiikin valtionpalkinto Meidän festivaalille

20.11.2013

Vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnon sai Meidän festivaali. Palkinnon jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki 19. marraskuuta Helsingissä, ja se on suuruudeltaan 15 000 euroa. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Meidän Festivaali perustettiin 1997 ja tapahtuman nimi oli vuoteen 2010 asti Tuusulanjärven kamarimusiikki. Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura. Taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2007 viulisti Pekka Kuusisto.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Pekka Kuusiston aikana festivaali on laajentunut ja monipuolistunut maassamme harvinaisella tavalla. Leimaa antavaa on ollut kautta linjan korkea musiikillinen laatu eri aikakausien klassisen, etnovaikutteisen ja kokeilevankin musiikin alueella. Tuusulanjärven kulttuurimaisema ainutlaatuisine konserttipaikkoineen on suonut erinomaiset puitteet pienimuotoiselle kamarimusiikkijuhlalle.

Meidän Festivaali on ollut yleisörakenteen ja sen tietoisen kehittämisen edelläkävijä. Konserttien pitopaikat on laajennettu perinteisistä intiimeistä kotikonserteista Ainolan metsään ja Tuusulanjärvelle. Uudet ympäristöt ovat haastaneet sekä taiteilijat että yleisön altistumaan uusiin tilanteisiin. Tässä taiteellinen johtaja on kulkenut joukkojensa edessä esimerkillään, perusteluissa todetaan.

 

Jaa somessa