Siirry sisältöön

Tilityksen maksaminen ennakkoon

Hae ennakkoa

Asiakkaanamme olevat säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja kustantajat voivat hakea itselleen ennakkoa tekijänoikeuskorvausten tilityksestä. Ennakkomaksua haetaan tältä sivulta löytyvillä lomakkeilla. Päätös ennakon maksamisesta ja sen suuruudesta tehdään aina tapauskohtaisesti.

Kuka voi saada ennakkoa?

Voimme myöntää ennakkomaksua tilityksistä asiakkainamme oleville säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. Ennakkoa voivat hakea ja saada asiakkaat, joiden tilitykset ovat kahtena viimeisenä hakemusta edeltäneenä vuotena olleet yli 3 000 euroa brutto per vuosi.

Ennakkomaksun suuruus voi olla enintään 50 prosenttia kahden edellisen kalenterivuoden tilityksien yhteenlasketusta summasta.  

Esimerkiksi, jos olet saanut tilitystä edellisenä vuonna yhteensä 5 000 euroa ja sitä edeltävänä vuonna yhteensä 3 000 euroa, voit hakea enintään 4 000 euron suuruista ennakkomaksua (5 000 + 3 000 = 8 000 / 2 = 4 000).

Ennakon saamiseen vaikuttaa myös arviomme tulevista tilityksistäsi.

Ennakot yli 100 000 euron tilityksille

Teoston hallitus on päättänyt, että suuremman tuloluokan ennakko voidaan myöntää tekijälle tai kustantajalle, jonka tilitys on ollut yli 100 000 euroa vuodessa edellisen kalenterivuoden aikana. Suuremmissa ennakoissa, ota yhteys suoraan nimettyyn asiakasvastaavaasi. Asiakasvastaavien yhteystiedot löydät täältä>>

Ennakkomaksua ei voida myöntää, jos

  • olet saanut kustantajan maksamaa ennakkoa
  • sinulla on tilitykseen kohdistuvia vähennyksiä ulosotossa
  • olet saanut jo aiemmin tilitysennakkoa, jota et ole vielä maksanut kokonaisuudessaan takaisin

Ennakon hakeminen

Ennakkoa voi hakea milloin tahansa oheisilla hakulomakkeilla (musiikintekijälle ja kustantajalle omat lomakkeet). Täytäthän tiedot huolellisesti ja tutustut maksuehtoihin ennen hakemuksen lähettämistä.

  • Täytä hakemukseen henkilötietosi, haetun ennakkotilityksen määrä ja päiväys.
  • Tallenna lomake koneellesi
  • HUOM! Hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa. Hyväksytyistä ennakoista saat erillisen sopimuksen allekirjoitettavaksi.
  • Toimita lomake Teostolle käyttämällä tietoturvallista Turvapostia osoitteessa turvaposti.fi/viesti/omateosto@teosto.fi. Laita viestin otsikoksi Tilityksen ennakkomaksuhakemus ja liitä hakemus mukaan viestiin. HUOM! Lähetettyäsi Turvaposti-lomakkeen saat sähköpostiisi viestin turvaposti@turvaposti.fi -osoitteesta otsikolla ”Vahvista turvapostin toimitus”. Vahvista lomakkeen lähetys klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä.
  • Käsittelemme hakemukset 12 päivän sisällä hakemuksen saapumisesta. Ilmoitamme päätöksestä sinulle sähköpostitse.  
Musiikintekijän lomake ja ehdot
Musiikkikustantajan lomake ja ehdot

Ennakon maksaminen

Myönnetty ennakkomaksu maksetaan noin viikon sisällä siitä, kun saat päätöksen sähköpostitse. Maksu maksetaan yhdessä erässä sille pankkitilille, joka on ilmoitettu Teostolle tilitysten maksamista varten. 

Ennakkomaksusta pidätetään ennakonpidätys tiedossamme olevan veroprosenttisi mukaisesti. HUOM! Tarkista veroprosenttisi verkkopalvelussamme ja tarvittessa tilaa muutosverokortti sekä päivitä verotiedot muutosverokortin tilaamisen jälkeen. Veroprosentin voit tarkistaa ja verotiedot päivittää verkkopalvelun Korvaukset-osiossa (Maksetut korvaukset -välilehti).

Ennakkomaksut vähennetään tulevista tilityksistä

Ennakkona maksettu summa vähennetään tilityksistäsi 100 % osuudella (eli koko tilitys menee ennakon takaisinmaksuun) kunnes ennakko on kokonaisuudessaan kuitattu. Koska ennakonpidätys tehdään ennakon maksun yhteydessä, tilityksen kautta tapahtuvasta lyhennyksestä ei tehdä enää ennakonpidätystä vaan se vähennetään tilityksestä bruttomääräisenä.

Jos haluat maksaa ennakon takaisin ennen kuin se on vähennetty kokonaisuudessaan tilityksistäsi, ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi tai asiakaspalveluumme. Ajantasaiset yhteystietomme ja asiakaspalvelun aukioloajat löydät Ota yhteys -sivulta.

Teoston asiakkuutta ei voi irtisanoa edes osittain ennen kuin ennakko on joko katettu kokonaisuudessaan tilityksistäsi tai olet maksanut ennakon kokonaisuudessaan takaisin.

Ennakkomaksu ja kustantajien maksamat ennakot

Jos teet ennakon saamisen jälkeen kustannussopimuksen, johon sisältyy ennakkomaksu, kerrothan kustantajalle Teostolta saamastasi ennakosta. Kustantaja ei voi periä sinulle maksamaansa ennakkoa tilityksistäsi, ennen kuin Teoston maksama tilitysennakko on kokonaisuudessaan katettu.

Luottotietojen tarkastus

Varaamme oikeuden tarkastaa luottotietosi ja sinulle mahdollisesti rekisteröidyt maksuhäiriömerkinnät Suomen Asiakastiedon luottorekisteristä.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!