Siirry sisältöön
Top-20_logo_2022

Top 20 – Future Hitmakers koostuu kuudesta kurssikerrasta, yhdestä studiosessiosta ja työskentelystä kurssikertojen ulkopuolella. Kurssikerrat pidetään pääosin musiikin alan järjestöjen toimitiloissa osoitteessa  Musiikin Satama, Keilasatama 2 A, 02150 Espoo.

TOP 20 -KURSSIN OHJELMA JA AIKATAULU

Jokaisen kurssikerran jälkeen kurssilaiset saavat co-write-kotitehtävän. Osallistuminen kurssille edellyttää kurssilaisilta sitoutumista kurssikertojen lisäksi myös co-write-työskentelyyn kevään aikana. Tavoitteena on pyrkiä mahdollisimman lähelle ammattilaisbiisinkirjoittajan arkea, joten kurssilaisen tulee varata paljon aikaa kurssikertojen ulkopuolelta biisinkirjoittamiseen kurssilla annettavissa co-write-ryhmissä ja itsekseen.

Kurssikerrat pidetään koronatilanteesta riippuen joko Keilaniemessä, Musiikin sataman tiloissa tai etänä Zoomissa tai Teamsissa.

Ma 17.1.2022 klo 15.30–19.30: Biisintekemisestä ammatti

Suomen Musiikintekijät

Ensimmäisellä kurssikerralla käsitellään biisintekijän ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia ja sitä, miten biisinkirjoituksesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista ja työnjaosta sekä co-writesta ja niiden tekemisen hyödyistä. 

Puhujat: Kaisa Korhonen ja Wilma Virintie.

Paikka: Huom! Online (Zoom).

Ma 14.2.2022 klo 15.30–19.30: Miten päästä mukaan bisnekseen?

Suomen Musiikkikustantajat Ry

Toisella kurssikerralla käsitellään kustantajan roolia ja alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat mm. miten löytää oikeat verkostot ja yhteistyökumppanit ja miten lähestyä oikeita tahoja. Lisäksi käydään läpi musiikin kustantamisen perusasioita ja radioiden roolia bisneksessä. 

Puhujat: Patric Sarin (HMC Publishing), Creative Director, Saara Konttinen (yhdistyksen varapj / HMC Publishing), Tapio Hakanen (YleX). 

Paikka: Musiikin Satama, Keilasatama 2 A – Huom!Hybridimalli

Ma 14.3.2022 klo 15.30-19.30: Kansainvälinen ura

Music Finland

Kolmannella kurssikerralla käsitellään uran rakentamista kansainvälisesti ja sitä, millaisia reittejä kansainväliseen menestykseen voi olla. Ketkä ovat uranrakennuksen tärkeimmät partnerit ja mihin tekijän kannattaa uran alkuvaiheessa keskittyä, jos tähtäimenä on kansainväliset julkaisut ja isommat musiikkimarkkinat? 

Puhujat: Minna Koivisto (tuottaja ja biisinkirjoittaja sekä Label Manager Johanna Kustannus) Dan Karlström (manageri, The Very Good)

Paikka: Online (Zoom)

Ma 28.3.2022 klo 15.30-19.30: Co-write reflektiopäivä

Kurssin reflektiopäivänä keskustellaan ryhmätyöskentelystä ja siihen liittyvistä taidoista. Päivän vetää musiikintekijä Iisa Pajula.

Paikka: Musiikin Satama, Keilasatama 2 A

Ma 11.4.2022 klo 15.30–19.30: Biisi palasiksi

Teosto

Puhujina Mökkitie recordsin Janne Rintala ja Mika Laakkonen. Päivän aikana avataan hitin elinkaarta demosta julkaisuun. Samalla tuodaan esiin biisinteon prosessia erityisesti co-writen näkökulmasta

Paikka: Musiikin Satama, Keilasatama 2 A

Ma 16.5.2022 klo 9–21: Co-write -päivä studiolla

Koko päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta. Kuuntelutilaisuus toimii kurssin päättäjäisinä. 

Paikka: Open Creative House, Keilasatama 2D, 02150 Espoo (sisäänkäynti Keilaniemen torin puolelta)


Kurssin puhujat

WILMA VIRINTIE

Wilma Virintie
Kuva: Rami Bakieh

Wilma on tuorehko biisinkirjoittaja, joka urallaan on onnistunut kirjoittamaan kansainvälisen Moominvalley Season 2 -sarjaan trailer ja jaksokappaleen ”Cloudy Eyes” sekä loppukeväällä julkaistuun Hollywood elokuvaan The Misfits loppuhuipennuskappaleen ”Cash in”, jonka hän myös laulaa. Wilma on studiossa tunnettu melodioistaan ja hyvin monipuolisesta lauluäänestään. Hän myös opettaa pianon alkeita ja laulua, jota mm. nouseva artisti Hassan Maikal on Wilman biisinkirjoitustaitojen lisäksi hyödyntänyt!

Wilma on parin vuoden aikana tehnyt suomeksi musiikkia mm. Sini Sabotage ”Maria Madgalena”, Aarnikotkat ”1,5”, Rosi ”Kuuhun ja takas” ja hän on luottotiimin jäsen muutamassakin nousevassa Suomi-artistiprojektissa. Wilma rakastaa myös kirjoittaa A-poppia, johon hän on päässyt tutustumaan kustantamonsa Nordic Music Partnersin kautta.

Enimmäkseen Wilma on tehnyt musiikkia englanniksi ja julkaiseekin ensi vuoden alussa Mendi Moon -artistiprojektillaan taas omaa tuotantoaan!

Wilma tähtää kohti kansainvälistä uraa ja on tänä vuonna osana Music Finlandin vientiartistijalostamoa sekä ollut yhä aktiivisemmin mukana Suomen musiikkiviennin edistämisessä sessioiden ulkopuolellakin.

Wilma osallistui Top 20 Future Hitmakers kurssille vuonna 2019!

KAISA KORHONEN

Kaisa Korhonen
Kuva: Mikko Kauppinen.

Kaisa on lyönyt itsensä läpi nopeasti suomalaisten kirjoittajien raskaaseen sarjaan. Vuonna 2020 hänet palkittiin Musiikkikustantajien myöntämällä Vuoden läpimurto -palkinnon. Kaisa Korhosen ja Maija Vilkkumaan säveltämä ja sanoittama Viimeinen elämä palkittiin Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä syyskuussa 2021.

Kaisa on ollut kirjoittamassa mm. Elastisen ja Jenni Vartiaisen esittämää jättihittiä ”Epäröimättä hetkeekään”, joka pysyi radiolistan 1. sijalla 16 perättäistä viikkoa tehden Suomen ennätyksen. Kaisa on lisäksi kirjoittanut useille muille suomalaisille eturivin artisteille, kuten Stig, Erika Vikman, Arttu Wiskari, Paula Koivuniemi, Bess, Raappana, Eini, Antti Ketonen jne. Kaisa osallistui myös itse muutama vuosi sitten Teoston Future Hitmakers -kurssille, mikä oli tärkeä käännekohta hänen biisinkirjoittajan urallaan.

PATRIC SARIN

Patric Sarin vetää HMC Publishing – musiikkikustantamoa tittelillä Creative Director. HMC Publishing on Warner Music Finlandin sisällä toimiva musiikkikustantamo, joka tekee yhteistyötä kaikkien levy-yhtiöiden ja kustantamoiden kanssa. HMC on yksi suurimmista Suomessa toimivista kustantamoista, kustannettuina tekijöinä mm. Janne Rintala (HMC/Mökkitie), tuottaja-duo Rollot, Ilkka Wirtanen, Vilma Lähteenmäki, Lasse Kurki, Cledos (HMC/Babyface) ym.

Patricilla on myös 20 vuoden kokemus ammattimaisena biisintekijänä, ja hänet löytää edelleen usein HMC:n studioilta Töölöstä biisisessioista. Hänen uusimpia co-write sävellyksiä ovat mm. Onnellinen Loppu (Kaija Koo), Sytyn (ABREU), Jääkukkia (Lauri Tähkä), Liikaa sussa kii (Isac Elliot & Mikael Gabriel) ja Veitset (Ellinoora).

SAARA KONTTINEN

Saara Konttinen on tehnyt yli 10-vuotisen uran HMC Publishingilla kustantajana. Administration and Licensing Manager -tittellillä hän työskentelee hallinnollisten asioiden parissa (sopimukset, teosrekisteröinnit, teosvientimatkat ym), toimien HMC:n yhteyshenkilönä mm. Teostoon ja Music Finlandiin.

Saara on Teoston hallituksen jäsen sekä Suomen Musiikkikustantajien hallituksen varapuheenjohtaja.

 

IISA PAJULA

Kuvat: Minni Havas

Iisa Pajula (s. 1979) on helsinkiläinen laulaja–lauluntekijä, esiintyvä artisti ja kirjoittaja.

Hän on toiminut useissa rooleissa musiikin parissa vuodesta 2005: Regina-yhtyeen solistina, Johanna Kustannukselle, EMI Capitol Finlandille ja Fullsteam Recordsille kiinnitettynä, neljä levyä julkaisseena sooloartistina, ammattisanoittajana sekä erilaisissa koulutus-, mentorointi- ja luottamustehtävissä.

Hän on toiminut 2012–2020 HMC Publishingille kiinnitettynä house writerina sekä opettanut sanoittamista alan oppilaitoksissa ja omilla sanoittamiskursseillaan.

Iisan sanoituksia ovat levyttäneet lukuisat suomalaiset eturivin artistit (mm. Kaija Koo, Paula Koivuniemi, Laura Närhi, Jesse Kaikuranta, Jannika B, Anna Abreu, Irina, Egotrippi, Mitra, Katri Ylander).

Syksyllä 2021 julkaistiin Iisan ensimmäinen, sanoittamista ja tunneherkkyyttä omaelämäkerrallisesti käsittelevä kirja ”-Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet-” (Nemo).

 

JANNE RINTALA

Janne on yksi Mökkitie Recordsin perustajista ja viime vuosien menestyksekkäimpiä laulunkirjoittajia Suomessa. Janne säveltää ja sanoittaa lauluja oman tallinsa artisteille, kuten Arttu Wiskarille, Erika Vikmanille, HesaÄijälle sekä Dannylle. Lisäksi hän kirjoittaa kappaleita monille muille kotimaisille artisteille.

Vuonna 2021 Janne on palkittu niin Teoston kuin Musiikkikustantajien vuoden musiikin tekijänä.

MIKA LAAKKONEN

Kuvat: Henkka Niemistö

Mika Laakkonen on tuottaja sekä Mökkitie Records Oy:n osakas. Hän on tuottanut mm. Arttu Wiskaria ja Erika Vikmania sekä lukuisia muita artisteja.

Hän oli vuonna 2021 Emma-ehdokkaana vuoden tuottajaksi.

 

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!