Siirry sisältöön

Musiikintekijän ammatti kiinnostaa – yli 200 hakijaa pop-musiikkikurssille

22.12.2016

Yli 220 musiikintekijää haki toista kertaa järjestettävälle Top 20 – Future Hitmakers -intensiivikurssille. Kurssilla tunnetut biisintekijät ja muut alan ammattilaiset mentoroivat alalle pyrkiviä tekijöitä.

Teosto, Suomen Musiikkikustantajat ja Music Finland järjestävät keväällä 2017 aloitteleville musiikintekijöille Top 20 – Future Hitmakers -intensiivikurssin. Kurssin mentoreina toimivat musiikintekijät Jukka Immonen, Mariska, Henri ”MGI” Lanz, Jurek Reunamäki ja Mikko Tamminen sekä levy ja kustannusyhtiöiden edustajina Saara Konttinen (HMC Publishing), Marja Kokko (Universal Music), Rafael Elivuo (Kaiku) ja Eero Tolppanen (Elements Music).

Yli 220 musiikintekijää haki kurssille

Kurssille haki yli 220 nuorta musiikintekijää, joista 21 valittiin mukaan. Valinnat tekivät Teoston, Music Finlandin, Suomen Musiikkikustantajat ry:n sekä kustannusyhtiöiden edustajat.

”Kurssille haki paljon nuoria ja innokkaita musiikintekijöitä. On hienoa, että musiikintekijän ammatti kiinnostaa nuoria, sillä nuorissa tekijöissä on myös kansainvälisen biisiviennin kasvupotentiaalia”, Music Finlandin Katariina Sorsa hehkuttaa.

Monet nuoret musiikintekijät kaipaavat apua yhteistyökumppaneiden tapaamiseen sekä verkostojen luomiseen muiden biisintekijöiden kanssa. Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty kurssi vastasi osallistujien palautteen mukaan näihin tarpeisiin.

”Viime kevään kurssi osoitti, että tälle kurssille on kysyntää. Etenkin vertaistuki ja ammattilaisten vinkit ovat erittäin tarpeellisia nuorille musiikintekijöille. Voimme osaltamme auttaa kirjoittajia eteenpäin ja tarjota osallistujille mahdollisuuden oppia ja kysyä kokeneemmilta kollegoiltaan”, Teoston Jenni Pekkinen taustoittaa.

Luvassa tietoa ja co-write-sessioita

Kurssilla on luvassa tietoa ja keskustelua muun muassa siitä, miten alalle pääsee ja mitä kustantaja ja levy-yhtiö tekevät ja millainen rooli niillä on suhteessa musiikintekijöihin. Lisäksi mentoreina toimivat tekijät kertovat, miten itse päätyivät alalle, miten he tyypillisesti työstävät omia biisejään sekä antavat vinkkejä nuorille tekijöille uran rakentamiseen ja luoviin prosesseihin. 

”Erilaiset sopimusasiat sekä kustantajan ja levy-yhtiön löytäminen mietityttävät monia. Kurssilaiset pääsevät myös itse tekemään musiikkia co-write-tiimeissä kustantajilta tuleviin toimeksiantoihin ja saavat biiseistään palautetta kurssin mentoreilta. Tämä on ainutlaatuista ja arvokasta kokemusta nuorille musiikintekijöille”, Musiikkikustantajat ry:n Minna Auvinen kertoo.

Co-write eli musiikin kirjoittaminen yhdessä on tapa, jolla suuri osa popkappaleista syntyy tänä päivänä.

Kurssi alkaa tiistaina 7.2.2017 ja jatkuu toukokuuhun 2017 asti.

Lue lisää kurssista

Lisätietoja:

Jenni Pekkinen, Teosto, viestintäjohtaja, puh. 050 582 4323, jenni.pekkinen@teosto.fi

Minna Auvinen, Suomen Musiikkikustantajat, tiedottaja, puh. 040 1973 704, minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Katariina Sorsa, Music Finland, vientipäällikkö, pop ja rock, puh. 040 561 1150, katariina.sorsa@musicfinland.fi

 

 

 

Jaa somessa