Siirry sisältöön

Musiikkivaikuttaja Tapio Korjukselle kunniamerkki Viron presidentiltä

13.05.2014

Tänään valtiovierailulle Suomeen saapunut Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves toi mukanaan virolaisen kunniamerkin Maarjamaa Ristin 21 suomalaiselle. Yksi kunniamerkin saajista on Tapio Korjus. Perusteluissa nostetaan esiin se, että Korjus on tukenut indiemusiikkia Virossa lähes neljännesvuosisadan ajan sekä auttanut virolaisia esiintyjiä ja kustantajia luomaan kansainvälisiä kontakteja.

”Olen onnellinen siitä, että olen voinut kokea Viron itsenäistymisen ja nopean muuttumisen huippumoderniksi valtioksi, jossa on poikkeuksellisen vahva tekemisen meininki myös luovilla aloilla. Ja kiitollinen, että olen saanut omalla vaatimattomalla panoksellani toimia yhtenä sillanrakentajana Viron ja Suomen musiikkialojen ja musiikintekijöiden välillä. Arvostan Presidentti Ilveksen myöntämää huomionosoitusta yhtenä ammatillisen urani huippuhetkistä”, Korjus toteaa.

Tapio Korjuksella on pitkä ura suomalaisessa musiikkibisneksessä. Yli 40 vuotta toimineen Rockadillo levy-yhtiön ohella Korjus on vaikuttanut myös muun muassa Euroopan indietuottajien Impalan, IndieCon, IFPI ry:n, Musiikkikustantajien, Music Finlandin ja Musiikki & Median hallituksissa.

Kunniamerkkien saajien joukossa on runsaasti myös muita kulttuurielämän edustajia, kuten Suomen Pen-klubin entinen puheenjohtaja Jukka Mallinen ja nykyinen puheenjohtaja Jarkko Tontti sekä muun muassa Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen.

Kuva: Reeta Laine

Jaa somessa