Siirry sisältöön

Ohjeistus auttaa puuttumaan häirintään ja syrjintään musiikkialalla

31.05.2022

Musiikkiala on laatinut Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistuksen häirinnän, syrjinnän ja muun epäasiallisen kohtelun kitkemiseksi alalta. Yhteistyönä syntyneen ohjeistuksen tavoitteena on selkiyttää sitä, miten häirintään ja epäasialliseen kohteluun voidaan puuttua paikallisesti.

Ohjeistuksen ovat yhdessä laatineet Muusikkojen liitto, Suomen Musiikintekijät, Music Finland, SOA – Suomen ohjelmatoimistot ja agentit, Suomen Sinfoniaorkesterit, LiveFIN, Teosto, Gramex, Musiikkikustantajat, Musiikkituottajat – IFPI Finland, Suomen Säveltäjät, Suomen kansallisooppera ja -baletti.

Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistus on työkalu, joka tarjoaa selkeät ohjeet turvallisen tilan luomiseen sekä hyvän käytöksen mallit – alalla on nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään, syrjintään ja epäasialliseen kohteluun.

Ohjeistus on löydettävissä osoitteessa esiinnynedukseni.fi >

Sivulle on koottu ohjeita, hyviä toimintamalleja ja hyödyllisiä linkkejä sekä ideoita siihen, miten toimia, jos näkee tai kokee häirintää, syrjintää tai epäasiallista kohtelua alallamme. Ohjeiden avulla voi myös peilata omaa toimintaa – jos on itse syyllistynyt häirintään, syrjintään tai epäasialliseen kohteluun, ohjeistus tarjoaa tukea asioiden ratkaisuun ja uudelleen oppimiseen.

Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -sivustolta löydät ohjeet mm:

  • Mitä on häirintä, syrjintä ja epäasiallinen kohtelu?
  • Miten toimia, jos näet häirintää
  • Miten toimia, jos koet häirintää
  • Miten toimia, jos syyllistyt itse häirintään tai epäasialliseen kohteluun
  • Miten toimia, jos tapahtumassa käy ilmi häirintää tai epäasiallista kohtelua

Ohjeistus on luettavissa sekä suomeksi että englanniksi.

Jaa somessa