Siirry sisältöön

Päivi Koskimaa – kirjankustannusalan taloustehtävistä Teoston tilityspalvelupäälliköksi

16.11.2018

Kuka olet ja mitä tulit Teostolle tekemään?

Olen Päivi Koskimaa ja aloitin tilityspalvelupäällikön tehtävässä Teostossa marraskuun alussa.

Missä ja minkä asioiden parissa olet työskennellyt aikaisemmin?

Olen työskennellyt aikaisemmin erilaisissa taloudellisissa suunnittelutehtävissä usealla toimialalla, kuten tietotekniikka-, energia- ja kirjankustannusaloilla. Viimeksi toimin talouspäällikkönä Gummerus Kustannus Oy:ssä ja vastuulleni kuuluivat raportoinnin ja budjetoinnin lisäksi muun muassa tekijänpalkkioiden laskenta. Olen osallistunut kaikissa aikaisemmissa työtehtävissäni myös järjestelmäkehitystyöhön, ja esimerkiksi Gummeruksella osallistuin uuden tekijänpalkkiolaskentajärjestelmän käyttöönottoon.

Mikä sai sinut kiinnostumaan avoinna olevasta paikasta ja Teostosta työpaikkana?

Sain vinkin avoinna olevasta paikasta entiseltä kollegaltani. Avoimen paikan kuvaus vaikutti kokonaisuutena houkuttelevalta ja ajattelin, että tässä paikassa pääsisin hyödyntämään aiempaa kokemustani kirjojen tekijänpalkkioiden laskennasta. Teostosta työpaikkana ja toimialasta voin vain todeta: Rakkaudesta Musiikkiin.

Miltä ensimmäiset päivät Teostossa ovat tuntuneet ja mitä erityisesti odotat uudelta työltäsi ja työkavereiltasi?

Ensimmäisenä työpäivänäni osallistuin tänä vuonna aloittaneiden uusien teostolaisten lounaalle, joten oli mukava löytää heti yksi viiteryhmä. Ensimmäiset päivät ovat olleet täynnä perehdytyssessioita; perehdyttäminen onkin hoidettu tosi hienosti Teostossa. Odotan jatkossa mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä, sopivasti haastetta sekä hyvää tiimityöskentelyä. Työkaverit ovat jo osoittaneet neuvomishalukkuutta, ja toivonkin heidän jaksavan sitä jonkin aikaa.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Onko sinulla jotain harrastuksia?

Vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa vaeltaen, pyöräillen, hiihtäen tai lasketellen. Viikoittaiset pilatestunnit ovat minulle tärkeitä, samoin myös ”mindfulnesskävelyt” kissani kanssa. Lisäksi luen ja kuuntelen musiikkia. Joskus minut saattaa löytää myös tanssilavalta, jossa tango on ehdoton suosikkini.

LUE LISÄÄ
Teosto työpaikkana

Jaa somessa