Siirry sisältöön
Ellinoora ja Samuli Sirviö, kuvaaja Pasi Kostiainen
Kirjoittaja: Pasi Kostiainen
Kuva: Pasi Kostiainen

Ellinoora Leikas ja Samuli Sirviö: ”Innostusta ei voi teeskennellä”

Ellinoora Leikas ja Samuli Sirviö ovat viime vuosien tehokkaimpia hitintekijöitä Suomessa – yhdessä ja erikseen. He eivät kuitenkaan usko teolliseen musiikintekemiseen.

Kun Ellinoora Leikas ja Samuli Sirviö tekevät yhdessä musiikkia artisti Ellinooralle, heitä yhdistää lapsenomainen innostus.

”Innostusta ei voi teeskennellä”, Leikas sanoo Teoston Säv.San.Sov. -podcastissa.

”Musiikki on ikuinen tutkimusmatka”, Sirviö toteaa.

Leikas ja Sirviö ovat kumpikin voittaneet erikseen Vuoden musiikintekijä -palkinnon. Artisti Ellinoora on palkittu muun muassa neljällä Emma-palkinnolla, Sirviö on voittanut vuoden tuottajan Emman. Hän on tuottanut Ellinooran lisäksi myös monia muita artisteja, viimeksi muun muassa Juha Tapion ensi vuonna julkaistavaa albumia. Sirviö on myös kirjoittanut kappaleita muille artisteille.

Työparia yhdistää myös rakkaus melodioihin ja monipuolinen musiikkimaku, jossa on kuitenkin erityinen paikka brittipopille. Hyviä biisejä yhdistää puolestaan molempien mielestä se, että niitä voi esittää vaikka vain akustisella kitaralla säestäen.

”Ihan sama miten niitä sitten kuorrutetaan”, Sirviö sanoo.

Myös omaehtoisuus, omiin visioihin luottaminen on tärkeää.

”Neuvot voi kuunnella, mutta niitä ei tarvitse välttämättä noudattaa”, Ellinoora Leikas sanoo.

Hänen oma neuvonsa musiikintekijäksi tahtoville on, että kannattaa pyrkiä säilyttämään vilpitön rakkaus musiikkiin, eikä alkaa ajatella musiikin tekemistä teollisena työnä.

Haastattelijana musiikkitoimittaja Pasi Kostiainen.

Jakso Spotifyssa