Siirry sisältöön

Pohjoismaiset musiikin tekijänoikeusjärjestöt julkistivat yhteisen Polaris Futures Lab -kehityshankkeen

14.06.2017

 

Pohjoismaisten musiikin tekijänoikeusjärjestöjen – Tanskan Kodan, Suomen Teoston ja Norjan TONOn – yhteenliittymä Polaris Nordic julkisti tänään yhteisen tutkimus- ja kehityshankkeen, jonka tavoitteena on parantaa merkittävästi tekijänoikeusjärjestöjen palveluita. Polaris Futures Lab -niminen hanke julkistettiin Sonar+D-tapahtumassa Barcelonassa.

Hankkeen tavoitteena on helpottaa musiikin käyttöön liittyvien oikeuksien ja käyttökorvausten hallinnointia rakentamalla uusia sähköisiä palveluita musiikin tekijöille ja kustantajille sekä musiikin käyttäjille. Palveluiden avulla järjestöt haluavat nopeuttaa ja tehostaa musiikin lisensoinnin prosesseja ja tehdä omasta toiminnastaan entistäkin läpinäkyvämpää.

Uusien teknologioiden avulla helpommat, nopeammat ja tehokkaammat palvelut

Polaris Futures Lab -tiimi aloittaa työnsä elokuussa 2017. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa pyritään tunnistamaan alueet, joilla uusien teknologioiden – esimerkiksi blockchainin – käyttöönotosta on eniten hyötyä. Ensimmäisiä tuloksia hankkeesta odotetaan vuoden 2018 aikana.

“Pohjoismaiset tekijänoikeusjärjestöt haluavat olla aktiivisia edelläkävijöitä musiikin lisensointiprosessien kehittämisessä ja uusien teknologioiden avulla toteutettujen palveluiden rakentamisessa”, toteaa Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä. “Polaris Futures Lab -hankkeen tavoite on konkreettinen: haluamme nopeuttaa ja tehostaa musiikin käyttökorvausten tilittämistä tekijöille ja kustantajille ja samalla helpottaa musiikkia käyttävien asiakkaidemme työtä”, Sipilä jatkaa.

Polaris Futures Lab -hanke pohjautuu Teoston marraskuussa 2016 käynnistämän Teosto Futures Labin työhön. Teosto Futures Lab on Teoston tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ohjelma, joka etsii ja validoi uusia musiikkiin liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Lisätietoja:
Roope Pajasmaa, kehitysjohtaja, CDO
roope.pajasmaa(at)teosto.fi, p. 050 3658351

Polaris Nordic
Teosto, Koda (Tanska) ja TONO (Norja) ovat säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikin kustantajien tekijänoikeusjärjestöjä, jotka tekevät yhteistyötä Polaris Nordic -nimikkeen alla. Polaris-yhteistyön tavoitteena on tehostaa järjestöjen toimintaa mm. kehittämällä yhteisiä musiikin lisensointiin liittyviä taustajärjestelmiä. 

Jaa somessa