Siirry sisältöön

Polaris Nordic yhdistää pohjoismaiset tekijänoikeusjärjestöt

03.05.2013

Pohjoismaiset tekijänoikeusjärjestöt Koda, Tono ja Teosto ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet Polaris Nordic -yhteenliittymän. Järjestöjen tavoitteena on vastata yhteistyöllä oikeudenomistajiensa eli säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien asiakastarpeisiin entistä tehokkaammin ja pienemmillä kustannuksilla.

Polaris Nordicin myötä pohjoismaiset järjestöt tulevat kehittämään ja hallinnoimaan yhteistä IT-järjestelmää musiikin raportoinnin ja tilityksen osalta. Ensimmäisiä osia järjestelmästä – Polaris REP ja Polaris DIS – kehitellään parhaillaan, ja kaikki kolme järjestöä ottavat ne käyttöön kuluvan vuoden aikana.

Tanskalainen Koda, norjalainen Tono ja Teosto ovat maailman tehokkaimpien järjestöjen joukossa, ja yhteistyöllä kustannustehokkuutta saadaan lisättyä entisestään.

”Olemme tehneet yhteistyötä epävirallisemmin jo vuosia, mutta nyt oli aika viedä yhteistyö uudelle tasolle. Yhteisen järjestelmän myötä voimme yhdenmukaistaa prosessimme sekä rakenteemme ja näin tuottaa oikeudenomistajillemme entistä enemmän lisäarvoa”, toteaa Kodan toimitusjohtaja Anders Lassen.

Polaris Nordicin myötä järjestöjen yhteistyö tiivistyy myös muun muassa järjestelmähankintojen osalta.

”Kilpailu oikeuksista käy yhä kovemmaksi. Haluamme osoittaa asiakkaillemme – säveltäjille, sanoittajille ja kustantajille – että teemme työtä heidän etujensa puolesta kustannustehokkaasti ja yhteistyössä”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

Tällä hetkellä Polaris Nordic on kolmen pohjoismaisen järjestön hanke, mutta tavoitteena on laajentaa kumppanuusverkostoa.

”Oikeudenhaltijat odottavat meiltä mahdollisimman paljon tilityksiä. Maailmassa, jossa digitaalisuus kaventaa tulovirtaa, kustannustehokkuus on keino erottautua ja Polaris Nordic antaa siihen paremmat mahdollisuudet”, toteaa Tonon toimitusjohtaja Cato Strøm.

Jaa somessa