Siirry sisältöön

Pumppu-hanke jalkautuu kouluihin valtakunnallisesti

18.09.2013

Teoston käynnistämässä Pumppu-hankkeessa yksi keskeinen teema on edistää luovaa musiikin tekemistä koulujen musiikinopetuksessa ja tuoda musiikin tekeminen osaksi koulujen opetusohjelmaa.

Teosto käynnistää syksyllä yhdessä opettajien, musiikintekijöiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa koulutyöpajat, joissa paneudutaan musiikin tekemiseen osana koulujen musiikinopetusta. Koulutyöpajoissa opettajat opastavat yhdessä musiikintekijöiden kanssa koululaisia musiikin tekemisessä ja auttavat heitä tekemään omia biisejä työpajojen aikana. Työpajojen tavoitteena on kehittää ja löytää metodeja sekä käytäntöjä musiikin tekemiseen ja paketoida toimivimmat käytännöt työkalupakiksi laajemminkin koulujen musiikinopettajien hyödynnettäviksi.

Keväällä 2013 toteutettiin ensimmäiset pilottiprojektit Laajasalon peruskoulussa ja Vaskivuoren lukiossa, joissa mukana olivat Jukka Immonen ja Mariska. Kummassakin koulussa tulokset olivat hyviä, ja molemmat koulut ovat päättäneet ottaa musiikin tekemisen pysyvästi mukaan opetus- ja kerhotoimintatarjontaansa. 

Lukuvuoden 2013–2014 aikana järjestetään valtakunnallisesti 10 Pumppu-koulutyöpajaa muun muassa pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Pohjois-Karjalassa, Porissa ja Oulussa. Lisätietoa Pumppu-hankkeesta ja koulukiertueesta: mikko.pietinen@teosto.fi   

Jaa somessa